By | July 22, 2022

Преходът от гимназия към колеж не винаги е лесен Някои от учениците обикновено губят фокус, когато се присъединят към колежа, защото не са били добре подготвени за живота в колежа. Например да започнеш да живееш сам обикновено е трудна задача за първокурсниците. Те не са свикнали с такъв живот Тази статия ви предоставя някои ключови съвети, които могат да ви помогнат да се разбирате добре.

Опитайте се да запазите работа на непълно работно време през цялата си кариера в колежа; колкото и трудно да е балансирането между работа и обучение, допълнителните пари, които правите, могат да имат голямо значение. Ако имате огромна сума пари за връщане, след като приключите, животът ще бъде много по-труден след дипломирането, така че опитайте да си проправите път през него.

Преди да изберете какво ще изучавате, когато отидете в колеж, вижте какви работни места има във вашия район. Не искате да излезете от училище и да можете да получавате само работа, която е под нивото на вашите умения. Помислете за спестяване, за да се преместите, ако трябва, след като излезете от училище.

Не избирайте колеж или университет, защото е популярен, защото вашите приятели или роднини са ходили там или защото сте фен на техния футболен отбор. Това е трикът, на който много студенти попадат. Те са в грешните колежи и в края на всичко това ще са загубили времето си за недостоен курс. Има и други важни фактори, които трябва да вземете под внимание, като вашето финансиране, вида на кариерата, която искате, или района, в който се намират училищата.

Не се поддавайте на трикове с кредитни карти. Тези карти имат високи лихвени проценти и имат за цел да нападнат студенти, които нямат пари. Има много случаи, в които студенти не плащат по подразбиране тези карти, защото разбираемо нямат пари да ги върнат. Винаги се опитвайте да живеете със средствата си.

Понякога може да сте заседнали с домашното, вашият инструктор не се интересува дали разбирате модула или не. Тъй като понякога домашното е част от окончателната ви оценка, е добре да потърсите помощ от различни образователни уебсайтове. Всеки има различни стилове на учене и можете да научите и да запазите повече, докато работите и обсъждате с партньора си в обучението и групата, вместо от бързата лекция на вашия професор.

Изчакайте да купите книгите за часовете, тъй като може да не са необходими. Може да откриете, че всъщност не се нуждаете от всички книги, необходими за даден клас. Това често се случва с онлайн курсовете. Често можете да спечелите добри оценки, като не използвате нищо повече от онлайн ресурси и бележки от лекции.

Помислете за живота си след колежа. Е, времето в колежа е твърде кратко и човек винаги трябва да има предвид, че ще напусне колежа и ще започне друг живот. Уверете се, че всички единици и клубове са свързани с това, което искате да поставите в кандидатурата за работа. По този начин ще имате по-лесно време да си намерите работа, когато сте готови.

Учебните групи са много полезни за уроци, които са трудни, тъй като трябва да ги посещавате, ако видите, че оценките ви падат. Обединете се с приятел, за да прегледате част от материала, който смятате за труден, тъй като това може да ви помогне да придобиете по-добро разбиране и нова перспектива.

Колежът може да бъде много смущаващ и някои хора се отказват твърде рано; подгответе се добре и останете ангажирани за дълго време. Когато най-накрая стигнете до деня на дипломирането, ще можете да погледнете назад към някои невероятни спомени и ще можете да очаквате по-добър живот!