By | July 1, 2022

Причините, поради които младите хора плащат повече, са много различни. Докато основната причина продължава да бъде историческите данни за злополуки и липсата на шофьорски опит, младите хора все пак могат да спестят малко пари, като се възползват от предлаганите отстъпки. Автомобилните застрахователи обикновено предлагат отстъпка дори за тийнейджъри. Всичко, което трябва да направите, е да въведете вашите данни като кола, възраст и пощенски код и можете да видите наличните отстъпки в рамките на няколко секунди. По-долу са изброени типичните студентски отстъпки, които тийнейджърите могат да ползват:

1. Добри студентски отстъпки

Студентите, които учат в колеж или гимназия, имат право на този вид отстъпки, като единственият параметър е да поддържат добри оценки. Като учат усилено, студентите могат да успеят да спестят значителни пари. Според проучването, проведено от автомобилните застрахователи, се наблюдава, че студентите, които са отлични в обучението, са изложени на по-малък риск от злополуки. Следователно финансовият риск, свързан с тези типове студенти, е по-малък, поради което те могат да ползват отстъпки, когато поддържат добри оценки. Основната идея зад тази отстъпка е, че са необходими постоянен ангажимент, отдаденост и качества за постигане на добри оценки и също така означава, че те притежават всички качества, за да бъдат страхотен шофьор.

Квалификации за добра студентска отстъпка

· Отстъпките обикновено се предлагат на студенти, които поддържат B или по-висока оценка през цялата година. Когато този критерий е изпълнен, те имат право на отстъпка от 10% от премията на автомобилната застраховка. Упоритата работа не само ви помага да успеете в живота, но също така ви помага да спестите значителни пари, когато учите.

· Студентът трябва да е редовен студент и не трябва да участва в задочен или дистанционен курс на обучение.

· Има възрастова граница от 25 години за ученика.

За родителите, които плащат застрахователната премия на децата си, винаги можете да ги примамите да учат по-усърдно. Ако се опитат за това и не могат да го постигнат по някаква причина, винаги можете да ги мотивирате да учат по-усърдно и да се представят по-добре през следващата година.

2. Сертифицирани класове по безопасност на водача

Има различни видове образователни класове, предназначени за шофьори. Те се обучават от пътни патрули и други опитни шофьори, които ще споделят ценни съвети за шофиране. Учейки се от тях и преминавайки курса, вие очевидно ставате по-добър шофьор, отколкото сте били. Когато представите сертификата на застрахователните компании, те могат да ви дадат отстъпка до 10% от вашата премия. Въпреки това, когато се присъедините към сертифицирани класове по безопасност на водачите, ще трябва да се уверите, че те са признати от автомобилните застрахователи.

3. Закупуване на автомобил с по-ниска застраховка

Цената на автомобила и вида на автомобила, който купувате, играят основна роля при определяне на премията. За тийнейджъри цената на застраховката така или иначе е два пъти по-висока от цената, плащана от 40-годишен. Избраният от вас автомобил обаче може да ви помогне да намалите тарифите си до известна степен. Не купувайте спортни коли като Porsche или някакви нови лъскави автомобили, които са любими сред крадците. За да сте в безопасност и да избегнете големи разходи за автомобилна застраховка, купувайте употребявани автомобили като Toyota Camry, която е безопасна и не идва с огромна цена за застрахователна премия.

4. Постоянните студенти получават отстъпка!

Студенти, които планират да се присъединят към колеж или университет на друго място, което обикновено е на разстояние над 100 мили, имат право на този вид отстъпка. Въпреки че не много хора знаят за това, тази отстъпка може да се ползва от ученици, които не планират да ходят с кола до училището си или да използват колата си само в ограничени случаи, когато са вкъщи. Това обаче трябва да придружава доказателство, като например писмо за прием, заедно с адреса на колежа. Автомобилният застраховател също ще изисква доказателство за пробег и тази отстъпка може да дойде с няколко ограничения.

5. Проучете и намерете най-евтината студентска автомобилна застраховка онлайн!

Ако прекарате известно време в проучване в интернет, можете да намерите студентска автомобилна застраховка на ниски цени. Автомобилните застрахователни компании обикновено предлагат застрахователни покрития на по-ниска цена в сравнение с тарифите, начислявани от агенти и други трети страни. С няколко щраквания можете да сравните политиките и да изберете тази, която ви подхожда най-добре.