By | May 15, 2022

Кой е най-добрият начин да учите и учите, ако живеете в регион на света, който се състои от 41 различни острова? За много хора, които живеят в Карибите, дистанционното обучение е методът на избор, когато избират да получат висше образование. Мнозина също избират да се преместят да учат в чужбина. С непрекъснатия напредък в информационните технологии студентите вече могат да учат отвсякъде с интернет връзка и все повече избират да учат от разстояние, за да ограничат разходите.

Ямайка е един от най-големите привърженици на дистанционното обучение. Като тогавашен министър на образованието, хн. Андрю Холнес каза миналата година, че онлайн обучението „ще бъде изборът на много повече студенти за постигане на висше образование в бъдеще“.

Предметите по английски и математика са склонни да бъдат предпочитани от студентите, тъй като има малко ограничения за това, което може да се постигне в тези области. За по-практични предмети като инженерни или свързани с науката области идеята за учене от разстояние е донякъде съмнителна. Компаниите наскоро подкрепиха тенденцията, като признаха дипломите за дистанционно обучение като осигуряващи адекватна основа по определени предмети.

Броят на начините, по които студентите могат да учат онлайн и разнообразието от налични за тях инструменти, продължава да се увеличава. От онлайн презентации, електронни книги и интерактивни уроци, студентите могат да спорят да имат достъп до всичко, което биха могли да направят в „тухли и хоросан“ университет. Онлайн университетите вече са в състояние да предоставят множество съоръжения за студенти, които просто не са били достъпни дори преди пет години.

В Кингстън, столицата на Ямайка, някои от най-известните институции за дистанционно обучение в света предоставят стартова площадка, за да прокарат онлайн обучението в Карибите до по-високи висоти. Ямайските университети имат необходимата акредитация, за да получат студенти, търсещи надеждни степени, тъй като акредитацията винаги е за предпочитане за компании, които търсят служители. Ямайските университети вече предлагат редица програми за сертификати, дипломи и образователни степени, базирани в голям брой дисциплини – включително изкуство и култура, архитектура и скулптура, наука и технологии, търговия и управление, забавление и просвещение.

Някои институции като Utech се разглеждат като специалисти в своята област. Фокусирането върху конкретна област означава, че определени институции се разглеждат като очевиден избор за хора, които искат да усъвършенстват кариерата си.

„Популярността на курсовете за дистанционно обучение в Ямайка се дължи на признаването на качеството по целия свят. Курсовете за дистанционно обучение са много полезни не само за студенти и млади хора, които търсят работа, но и за хора, които в момента работят или млади специалисти“ каза една завършила дистанционно обучение, която току-що е завършила обучението си за бакалавърската си степен по английски език.

Продължаващото актуализиране на образователните информационни технологии ще направи бъдещите степени за дистанционно обучение по-гъвкави и ще позволи на по-голям брой предмети да се изучават успешно от дома или на други места с интернет връзка. Студентите в Ямайка трябва да очакват положително учебно изживяване в бъдеще, тъй като започват да се разглеждат като реална сила в света на дистанционното обучение.