By | April 27, 2022

Огромно въздействие върху образованието или академичната индустрия, което е възприето за всеки учител и студент днес поради пандемията COVID19. Обучението лице в лице се измества към дистанционно обучение чрез онлайн за няколко курса като курсове за грижи за деца. Въпреки това, има предимства и недостатъци на онлайн курсовете за отглеждане на деца, които ще изброим по-долу.

предимства:

– Работодателите в детските заведения признават квалификация за грижи за деца само чрез дистанционно обучение, ако има акредитация. Всъщност те признават допълнителната страст и умения, необходими за завършване на курс за гледане на деца без никаква помощ.

– Всеки може да планира своя час, който отговаря на личния му живот. Много страхотна сделка за тези, които имат лични ангажименти в определени дни, като например да бъдат родител и все пак искат да научат повече за грижите за деца.

– Същото и с последното, можете да завършите часовете в избрано от вас време, които са „асинхронни“, така че не е нужно да участвате по време на тази лекция по всяко време на всяко място. Повечето курсове ви назначават наставник по отглеждане на деца, който да ви помага с вашите курсове за отглеждане на деца. Те служат като ваш личен експерт в грижите за деца.

– Напоследък повечето от училищата се изместиха и предоставят достъпни онлайн кратки курсове за сертификати, които предлагат курс за грижи за деца – който е идеален за тези, които „тестват водата“, преди да решат да преминат дългосрочен курс, който се нуждае от пълната им ангажираност, като например степен за напреднали в грижи за деца.

– Задачите за отглеждане на деца, базирани на учебната програма, са предназначени да увеличат максимално уменията на ученика и разбирането на грижите за децата. Можете да започнете със сертификат за компонент и след това да преминете на ниво до модули за грижи за деца в избрано от вас време.
Някои колежи имат студентски групи, което означава, че не сте отделени като студент по грижи за деца.

недостатъци:

– Поради естеството на курсовете за отглеждане на деца – теоретични и практически – дистанционното обучение може да бъде пречка, тъй като практически може да се изживее, ако има действителна работа.

– Дистанционното обучение ще намали възможността на учениците да изпитат действителни и да видят използваните материали едва преди да започнат да работят като грижи за деца.

– Студентите в курса за грижи за деца трябва да изчакат трудовия опит, за да приложат на практика дейностите и уменията, изучавани и научени чрез дистанционно обучение.

– Дистанционното обучение в областта на курса за грижи за деца не позволява физическо взаимодействие по теми, свързани с грижите за деца, като овластяване на грижите за деца.

Това са някои от предимствата и недостатъците, които наблюдаваме в момента с промените в нашето образование поради тази пандемия. Може да се наложи да разберем дистанционното обучение за това кога, къде и как искате. С нашия начин на живот и възприемане на новото нормално е идеално да станем квалифицирани в индустрията за грижи за деца, независимо дали по кариерно израстване или по лични причини.