By | April 10, 2022

Каквото и да искате да маркирате като „учене у дома“ и колкото и да искате да дефинирате най-новите шумни думи за нетрадиционното образование, можете да намерите програма и метод, които отговарят на вашите нужди. В момента над 1,2 милиона души в САЩ участват в някаква форма на дистанционно обучение, с очаквано разширяване до 2,3 милиона само за няколко години.

Разглеждайки тази бързо развиваща се и жизнеспособна форма на образование и обучение, има няколко основни неща, които трябва да вземете предвид и някои решения, които трябва да вземете, за да създадете среда, която най-добре ще отговаря на вашите нужди. Трябва да знаете какво, защо, ползите и как от различните форми на дистанционно обучение.

Дистанционното обучение (кореспондентски курсове) започва в Европа през 1800-те и еволюира в многостранен термин, който служи за много цели. Някои от формите на дистанционно обучение са: кореспондентски курсове, онлайн обучение, интернет базирано образование, електронно образование, електронно образование, електронно обучение и електронно обучение. Как се различават тези термини ще зависи от това как институцията дефинира и обозначава програмите, които предлагат. За да опростим цялата концепция, нека кажем, че тези термини представляват начини за учене далеч от „тухла и хоросан“ съоръжение. Някои програми за дистанционно обучение и/или онлайн програми могат или не могат да бъдат свързани с университет или колеж. Има много програми, които са независими и не са свързани с никоя институция.

Дистанционното обучение предлага различни пътища към лични цели, които включват: GED, асоциирани степени, бакалавърски степени, дипломи за висше образование, магистърски степени, докторски степени, курсове за обучение без кредити и други. Независимо дали човек търси степен, поддържа професионални умения актуализирани, или преследва умения за област на интереси или хоби, има програма или предложение, което трябва да работи.

Защо толкова много хора се обръщат към дистанционното обучение? Какви са неговите предимства? На лично ниво погледнете такива плюсове като: поддържане на поверителност; осигурява удобство; дава възможност за гъвкав график; позволява балансиране на служебните и семейните задължения; работа със собствено темпо, бавно или ускоряване на ученето; може да бъде по-евтино; чудесно за хора, привързани към дома; няма ненужни пътувания; липса на официално присъствие на час; и може да „учи, докато печелите“. Това са някои от многото неща, които карат доста хора да предприемат изцяло различен подход за придобиване на знания/умения и/или получаване на степен.

Тези, които се застъпват срещу алтернатива на дистанционното обучение, често посочват липсата на социализация, която е част от традиционния тип образование. Въпреки това, не всеки търси дейностите в класната стая, събития/партита в колежа и взаимодействията, които са част от училищния кампус. Много от дейностите в класната стая, като дискусия и подкрепа, могат да бъдат постигнати онлайн. Другите неща, които онлайн образованието ще засили са: четене – електронни книги, актуални

справки, текущи изследвания; слушане – чрез аудио лекции или клипове; гледане на графични илюстрации и демонстрации; правене – задачи, викторини, изпити, научни работи; и говорене/общуване – чрез имейл, чатове и електронни дискусии. Програмата за дистанционно обучение може да бъде много повече от просто четене и писане.

Какви са изискванията, за да станете част от програма за дистанционно обучение? Много програми изискват минимум GED или полагане на тест за прием. Обикновено процесът на кандидатстване ще включва: заявление; преписи; резултати от тест; есе; и препоръчителни писма. Колкото по-малко формална е програмата, толкова по-неформални са изискванията. Има широк диапазон в отговорите на тези въпроси. Въпреки това, това, което е необходимо за една онлайн програма, е правилното компютърно оборудване с интернет връзка (висока скорост), възможност за текстообработка; електронна поща; и мултимедиен плейър. Програмата, която изберете, ще предостави по-конкретни подробности за препоръки относно оборудването и софтуера.

При избора на програма има някои въпроси, които да зададете, докато правите своето проучване и правите своя избор. Попитайте за следното: предлага се помощ/подкрепа; квалификация на инструкторите; брой години, през които институцията е предоставяла услуги; дали е акредитирана програма; подробности за учебната програма; и мултимедийни елементи на програмата. Между другото, акредитацията е доброволна, тъй като не съществува официално санкциониран субект. Въпреки това повечето училища смятат, че шестте регионални акредитиращи агенции списъци са законни агенции. Попитайте дали е регионално акредитиран.

Последното нещо, за което трябва да помислите, е вашата мотивация и работна етика. Ако сте добър читател (добри умения за четене с разбиране), който не отлага и може да избегне разсейването, ще бъдете добър кандидат за алтернативен подход към образованието. В тази епоха на глобално образование и необходимостта от актуални знания и умения, това е система за бърза доставка, която ще донесе целия технологичен напредък направо във вашата всекидневна. Той работи за повече от милион души и може да работи за вас.

Посетете нашия Ресурсен център за дистанционно обучение на адрес: http://sbmag.org/distancelearning.html

Използване на авторски права: Не е необходимо разрешение за възпроизвеждане на тази история. Изявлението за автора трябва да остане в сила. Също така искаме уведомяване за това къде се използва статията, за да могат да се обмислят взаимни връзки. mailto:barb@sbmag.org