By | May 30, 2022

Всеки, който е роден след 1990-те, ще приеме интернет за даденост. Достъпът 24/7 до цялото знание за абсолютно всеки тип информация е благословия. Определено изобретяването на интернет и бързото му развитие в ежедневието ни също ни изложи на злонамерени вируси, спам имейли, изскачащи реклами и редица различни начини да губим времето си. Но като цяло интернет се счита за една от най-въздействащите и положителни иновации в настоящата история. Интернет не само прекрои обществото, но и човечеството.

Тъжно е, но нашата култура винаги се е борила да съгласува предишните ни практики с настоящите технологии. Бизнесът и корпорациите научават значението на големите данни и ИТ отделите. Университетите също поддържат темпото си с нарастващото търсене на курсове за научни изследвания, ИТ и компютърни програми. И с еволюцията, водеща към свързани и натоварени – но вдъхновяващи животи с ограничен бюджет, ние урбанизирахме най-компетентните инструменти, за да увеличим максимално парите и времето. Онлайн образованието е най-новата тенденция за дистанционно обучение и набира популярност сред хората, които искат да се обучават, но при свои собствени условия.

Защо онлайн обучението е по-удобно от традиционното обучение?

Онлайн обучението става все по-популярно и придобива предимство пред традиционното образование. Следват някои от причините за това:

1. Избор на училища, курсове и програми – Ползите, на които се радват дистанционно обучаващите се по стенография през 18-ти век, все още могат да се ползват от онлайн учащите. Едно от най-добрите предимства на онлайн образованието е, че географското ви местоположение изобщо няма значение. Онлайн обучаващите се имат предимството да научат кой курс искат от всеки университет.

2. Гъвкавост – Това е друго предимство, което студентите получават при дистанционното обучение, от задание по имейл до запис на снимки. Можете да оформите графика си за класове и да го вместите в живота си. Изпълнете задачите, когато имате свободно време и наличност. Това е особено добре за тези хора, които водят натоварен живот и честно казано, в днешно време всички водят натоварен живот.

3. Темпо на обучение – Онлайн обучението позволява на учениците да научат всичко с тяхното темпо, те имат предимството да повтарят отново същия материал за правилно разбиране, вместо да ускоряват. Това е плюс, тъй като можете да получите достъп до материала 24 часа в денонощието и да отделите толкова време, колкото ви е необходимо, за да го прегледате. Ако искате да покриете всичко за една седмица, можете да го направите лесно и ако искате да отделите време, можете да го покриете за един месец, всичко е наред.

4. По-нисък стрес – Не казваме, че онлайн курсовете са лесни или не изискват упорита работа. Но предвид гъвкавостта на времето, не е нужно да ставате в 7 сутринта, за да вземете уроци, след като сте останали будни цяла нощ, изпълнявайки едва редактираната задача. С правилната настройка на графика можете да си позволите да отделите време, за да завършите това, което трябва да направите и кога искате да го направите.

5. Участие – Студентите в онлайн клас трябва да взаимодействат помежду си чрез някакъв форум. Но в традиционната класна стая не всички ученици имат шанс да говорят, докато в онлайн форумите всеки ученик отстоява собствената си позиция и излага своята гледна точка или мнение. Това е от полза за тези хора, които не са толкова уверени или са по-тихи в традиционните класове.

6. Независимост – Тъй като трябва да направите свой собствен график и можете сами да решите кога да завършите задачите си и да ги подадете. Получавате пълна независимост в обучението си, плюс това няма да окажете отрицателно въздействие върху онези студенти, които за съжаление наистина не се интересуват да бъдат там.

7. Парични спестявания – Разходите за колеж се увеличават всеки ден и цената на онлайн курсовете е само малка част от тази сума. Студентите, които сега разбират, че високите цени не означават качествено образование и достъпният онлайн курс също могат да предложат големи предимства. Освен това онлайн курсовете не водят до допълнителни разходи като настаняване в хостел и транспорт.

8. Прехвърляне на кредити – За студенти, които трябва да посещават летни часове, но живеят далеч или имат работа през лятото, онлайн курсовете са най-доброто решение за тях. Те могат да вземат онлайн уроци от надежден колеж и след това да прехвърлят кредитите в основния си колеж. Това е полезно, тъй като студентите ще могат да получават кредити за колеж, докато могат да се насладят на ваканцията си или да изпълняват задълженията си.

9. Кариерно развитие – Допълнително вземането на онлайн курсове означава, че можете лесно да завършите цели степени, да вършите работата си на непълно работно време или дори да се грижите за деца и семейство. Тази академична работа също ще обясни всички пропуски в автобиографията. Освен това допълнителните курсове във вашата автобиография ще покажат на потенциалните работодатели, че сте амбициозен човек и искате да сте в течение с нова информация и да сте готови да поемате нови предизвикателства.

10. Избягвайте пътуването до работното място – При тежки метеорологични условия колежи или университети могат да отменят учебните занятия. Ако не отменят класа, рискувате да се нараните, ако шофирате в лошо време. В онлайн курсовете учениците не могат да пропускат часовете си, без значение колко тежко е времето. С достъп до дискусионни табла, чат сесии, материали за четене и гледане на лекции, студентите могат да имат достъп до своя онлайн курс по всяко време. Много студенти също намират онлайн обучението за по-добро в сравнение с традиционното обучение, защото намалява разходите за гориво.

Накратко, все повече и повече колежи и университети предлагат онлайн курсове или с традиционната си учебна програма, или с ексклузивни курсове. А помощта на онлайн обучението продължава да се увеличава по отношение на качество и брой. Така че въпросът е дали онлайн образованието е достатъчно добро за вас? През 2010 г. беше публикувано проучване от Министерството на образованието на САЩ, което заключава, че учениците, които получават образование чрез онлайн обучение, се представят средно по-добре в сравнение с учениците, които учат същия курс от традиционните класове. Така че имате всички факти пред себе си и ваше решение е да изберете най-добрия вариант за себе си.