By | June 30, 2022

Знаете ли, че средният студент ще завърши с 35 000 долара дълг по студентски заем тази година? Повечето от тези студенти ще имат много трудности да изплатят този дълг. Ако сте един от онези студенти, които се борят с тежката тежест на студентските заеми, не сте сами! Много дипломанти са изправени пред сериозни сметки за студентски заеми, чести обаждания от колекционери и лош кредитен рейтинг в резултат на неплащане на студентски заеми навреме.

Ясно е, че ситуация като тази може да накара всеки да се почувства безпомощен и безнадежден. Освен това дългът по студентски заем е един от най-големите фактори, когато става въпрос за забавяне на неща като закупуване на дом или дори раждане на деца. Но има някои добри новини; има някои начини да продължите с живота си и да договорите дълга си по студентския заем. Правенето на това обаче не винаги е лесно. Ето някои от нашите най-добри съвети, които да ви помогнат:

Корекция на федералния заем:

Не можете да договорите федерален студентски заем. Въпреки това е малко по-лесно да отложите тези плащания по заема ИЛИ да изберете нещо като „чувствително към доходите“ подаване. Можете ли да премахнете някоя от истинските суми на федерален дълг, който дължите? Не. Има ли нещо, което можете да направите, ако не сте изплатили федерален студентски заем? Да! Можете да договорите план за плащане, за да намалите натоварването.

Как да договорите добър план за плащане? Говорете с събирача на дългове и намерете план, който работи за вас – но имайте предвид, че ще ви е трудно да преговаряте за каквото и да било, ако дългът ви е предявен в съда. Единственият начин да се измъкнете от съдебна ситуация е с помощта на опитен адвокат във вашия щат и ще ви е абсолютно необходим, ако федерален кредитор е подал петиция за гарнитура на заплатите ви или за използване на банковата ви сметка(и).

Частни заеми – Внимавайте напред:

Територията на частния заем е трудна. Ако дългът ви все още не е продаден на колектор, все още може да имате известна сила за преговори. През повечето време обаче отстъпката, която можете да получите при частен заем, е минимална. Ами ако дългът ви е продаден на колектор? Е, все още имате известна сила за преговори и повечето колекционери ще ви предложат сделка направо. Но е важно да обърнете внимание на сделката, която наистина получавате.

Колекционерът предлага ли ви законна отстъпка или просто се отказват от лихвите и други такси, натрупани през последните, да речем, пет години? Би ли било по-добре просто да извършите тези минимални плащания и да изчистите дълга си? Евентуално! Ще трябва да претеглите сделката, която ви е представена. Също така си струва да се отбележи, че колекционерът може да ви предложи сделка, но ще трябва да платите тази сума изцяло – обикновено не можете да плащате на вноски, ако колекционерът ви предлага изгодна сделка. Бъдете много внимателни и задавайте въпроси!!

съдени ли сте?

Ако не сте изплатили частен студентски заем, има голям шанс да получите някои правни документи. В този случай съдът може да установи, че трябва да върнете част от заема си, но всичко ще зависи от това колко печелите и дължите. Ако сте били обслужени, не забравяйте да наемете адвокат, който да ви помогне да излезете от тази ситуация. Обикновено можете да се измъкнете от този вид дълг, но това зависи от редица различни фактори. Най-добрият план е да говорите с адвокат за вашата ситуация и какви са вашите възможности.