By | June 28, 2022

Летната работа за ученик в гимназията понякога може да стане доста интензивна, особено ако живеете в малък град, където населението е ниско. Можете ли да си представите да прекарате цялото си лято без пари, когато сте достатъчно големи, за да работите и да правите добри пари, за да си купите онези хубави дрехи, които винаги сте искали? За мен летните работни места за ученик в гимназията са мъртви заради технологиите и всички ресурси, с които разполагаме, които можем да използваме онлайн! Помислете за момент, просто помислете! Вижте как интернет промени начина, по който живеем, пазаруваме, слушаме музика, гледаме видеоклипове и филми и т.н.

Просто си представих, че ако лятната работа за ученик в гимназията е изцяло онлайн и вие дърпате над 5k на месец или повече и просто работите 10 часа седмично. Как би се променил животът ти? Хубавото е, че не е нужно да прекарвате цялото лято на едно и също място, където можете да вземете бизнеса си и да го вземете със себе си навсякъде по света, стига да има интернет връзка! Можете ли да направите това в McDonald’s или какво ще кажете за Taco Bell, а? Истината за лятната работа за ученик в гимназията е, че тя е предназначена да отнеме цялото ви време и не можете да прекарвате времето, което искате с любимите си хора.

Лятна работа за ученик в гимназията може да е всичко, което искате, така че прегледах някои неща, за които трябва да се подготвите, когато отивате на интервю, ако настоявате! За да направите най-доброто от себе си на интервю, предвидете въпросите, които може да ви бъдат зададени, след което упражнете това, което ще кажете. Практикувайте пред огледалото или със семейството и приятелите. Ще бъдете по-спокойни, уверени и по-вероятно ще бъдете наети.

Три (3) съвета за намиране на лятна работа за ученик в гимназията:

1) Разкажете им за себе си. Направете отговора си кратък и сладък. Придържайте се към опита и целите, които са свързани с конкретната работа, за която кандидатствате. Устоявайте на импулса да подчертаете дългогодишния си опит. По-важно е да говорите за вашите умения и постижения, които показват, че можете да постигнете. Подчертайте своята гъвкавост и положително отношение.

2) Защо търсите работа? Бъдете кратки. Най-добрият е ясен отговор. Аз например съм гимназист и търся лятна работа! Избягвайте негативните изявления за себе си, работата си или способността си да се разбирате с другите. Никога не критикувайте бивши работодатели или колеги, ако сте имали предишна работа!

3) Нямаме много служители на вашата възраст. Това ще ви притеснява ли? Обяснете, че вярвате, че възрастта ви би била предимство, нетърпеливи сте да учите и няма значение кой ви помага. Опишете скорошни преживявания, независимо дали на работа или в други ситуации, където възрастовото разнообразие е било предимство. Федералният закон забранява на работодателите да вземат предвид възрастта при вземането на решения за наемане на работа. Въпреки че не е незаконно да бъдете попитани за вашата възраст, въпросът може да бъде червен флаг за ангажимента на работодателя към възрастовото разнообразие. Запознайте се с правата си съгласно Закона за възрастова дискриминация при заетостта.

Бих могъл да ви дам много повече, но не вярвам, че излизането на работа е мястото, където е, особено колко лесно е да се правят пари като партньорски търговец! Лятна работа за ученик в гимназията трябва да е да правиш това, което обичаш, а не това, което мразиш!