By | April 10, 2022

Софтуерът Maya 3D от Autodesk отдавна е основен инструмент за производството на най-високо ниво на визуални ефекти и анимация за наградени с Оскар блокбъстър филми, телевизионни предавания и видео игри.

Студентите, които искат да си осигурят комерсиална работа след дипломирането си в наши дни, обикновено трябва да покажат известно познаване на този софтуер… в идеалния случай колкото повече, толкова по-добре, тъй като повечето компании днес използват Maya като основен софтуерен пакет, а много от тях са го интегрирали дълбоко в техните собствени тръбопроводи и инструменти – което означава, че е малко вероятно ситуацията да се промени в обозримо бъдеще.

Студентите, които се възползват от предоставената им в момента възможност да закупят копие на Maya Student Edition, се справят добре, тъй като могат да подобрят своя набор от умения с пълната неограничена версия на софтуера и го правят с огромна отстъпка (студентското издание обикновено се продава за около $350).

Въпреки това, редица студенти се чудят дали по-късно отговарят на изискванията за отстъпка, ако желаят да надстроят до пълно търговско издание на софтуера Maya. Прескачането от дипломиране към комерсиална работа може да бъде предизвикателство, така че всеки начин да облекчите разходите да се настроите като фрийлансър е повече от добре дошъл… но всъщност може ли да се направи?

Надстройте Maya Student Edition до търговски лиценз?

Да, ще се радвате да знаете, че има програма, при която настоящите собственици на студентски лиценз на Maya могат да надстроят до пълния търговски лиценз с огромна отстъпка от около 60%… с други думи, пълна реклама лицензът на Maya обикновено струва около 3900 долара, но притежателите на лиценз за студенти могат да надстроят текущия си лиценз до пълен комерсиален само за 1300 долара.

Това е огромно и може да бъде истински спасител за хора, които искат да се справят сами и да започнат свой собствен бизнес на свободна практика, но са предпазливи от огромните разходи.

Всъщност, ако сте умни за това и нямате нищо против малко преговори, лицензът може дори да бъде закупен с авансово плащане от първия ви клиент, преди дори да започнете да работите по техния проект.

Такава огромна отстъпка за надграждане от студенти до търговски е страхотен стимул за студентите, особено в този икономически момент, и също така прави закупуването на студентското издание на Maya на първо място разумен вариант, тъй като получавате достъп до тези видове надстройки с отстъпка .