By | May 29, 2022

Въпреки че има много предимства на онлайн обучението, има и някои недостатъци. Фактът, че работите сами, може да бъде един от основните недостатъци на провеждането на онлайн образователни уроци.

Помислете за натоварения начин на живот на повечето хора. Между работата и семейните задължения, обикновеният човек има малко време, което да посвети на външни занимания, дори когато тези занимания могат да означават по-добра работа, повече пари и по-добри придобивки. Простото намиране на време за посещение на редовни часове може да е невъзможно, така че онлайн обучението се превръща в жизнеспособна опция. Но същата причина, поради която онлайн образованието е чудесен вариант – липсата на време – е самата причина, поради която онлайн обучението често е трудно.

Когато посещавате традиционен час, отивате на училище в предварително уговорено време. Очаква се да сте в клас и сте принудени да спазвате графика на заданията на вашия инструктор или рискувате да провалите курса. С онлайн образование вероятно никой не проверява напредъка ви редовно. Може да ви бъдат дадени някои насоки по пътя, но вие и вие обикновено сте отговорни за преминаването през курса. Тъй като можете да работите със свое собствено темпо, някои хора отлагат работата, докато не разполагат с достатъчно време да изпълнят изискванията.

Ако няма времеви изисквания, възможностите за отлагане на работата по материала са още по-големи. Можете буквално да продължите седмици или месеци (или дори години), без да завършите материала, за да получите кредит за курса. Платили сте за възможността да учите, но липсата на мотивация често е падението на тези, които търсят онлайн образование.

Друг основен недостатък е липсата на взаимодействие. Не сте в класна стая и нямате възможност да чувате въпроси и дискусии от други ученици. Това не винаги е проблем, в зависимост от предмета на онлайн образователния курс, който посещавате, но може да бъде важен фактор при вземането на решение дали онлайн обучението е най-добрият вариант, когато търсите възможности за усвояване на нови умения или придобиване на ново обучение .