By | May 8, 2022

В нашия бързо променящ се глобален свят милиони студенти в момента посещават онлайн уроци на ниво колеж (дистанционно обучение). Частни и публични университети в Съединените щати и в чужбина предлагат програми за сертификати, бакалавърска, магистърска и докторска степен по интернет на възрастни учащи. От Ivy League до Community Colleges, все по-голям брой студенти могат да влизат в класовете си от дома, на работа или докато пътуват с автобус и влак. Възрастните учащи често жонглират с безброй отговорности, включително отглеждане на деца, кариера и грижа за възрастните родители. Преди университетът, който представлява интерес, може да е бил извън обсега географски. Понастоящем служител, намиращ се в Съединените щати, може да се регистрира за класове, преподавани наполовина по света. Нетрадиционните места извън по-традиционната класна стая предлагат жизнеспособни възможности за продължаване на образованието.

Възрастните учащи съставляват най-голямата демографска група от висшите институции в Съединените щати. За тази студентска група предимствата на онлайн академичните програми са:

o За актуализиране на текущите набори от умения

o За да научите нови набори от умения

o За да спечелите бакалавърска или магистърска степен

o Изпълнението на академичните изисквания, необходими за текуща работа или повишение

o За промяна на кариерата

o Удовлетворяване на изискванията за сертифициране или лицензиране

o Лично и духовно израстване и развитие

Не за хора със слаби сърца, успехът в академичните програми за дистанционно обучение изисква високи нива на издръжливост, дисциплина и мотивация. Добрият кандидат трябва да е компютърен грамотен, да притежава способността да чете огромни количества материали в кратки периоди от време, да има добри умения за писане и общуване, да има високи очаквания за добри оценки, да се наслаждава на прилагането на критично мислене и да отделя минимум 15 часа седмично на курс (бъдете готови да разпределите повече, ако е необходимо).
Интернет и световната мрежа предоставят критичната технологична платформа за дистанционно обучение. Университетските технологични и оперативни инфраструктури (включително хардуер, софтуер и предаване) осигуряват допълнителните крайъгълни камъни към технологичната платформа, необходима за изпълнение на програми за дистанционно обучение. Предаването на академично съдържание може да се осъществи в няколко формата. По-традиционните места са кореспондентски курсове, видеозаписи, аудиокасети, CD-ROM и предавания по телевизията и радиото. Съвременните формати включват синхронни и/или асинхронни канали за разпространение на образователно съдържание. Синхронната доставка се отнася до взаимодействие в реално време между преподавател и студент, т.е. двупосочни видеоконференции, бели дъски, чат стаи, телефонен софтуер (напр. Skype) и мобилни технологични устройства. Асинхронното взаимодействие не включва комуникация в реално време. Вместо това взаимодействието между инструктор и ученик се осъществява чрез използване на електронна поща, DVD и традиционните формати за предоставяне на образование.

Като студент ще имате нужда от настолен или преносим компютър, доставчик на интернет услуги, мобилен телефон, софтуер (т.е. текстообработваща програма, финансова електронна таблица, календар и Power Point), резервно дисково устройство за съхранение (нищо не може да накара сърцето ви да падне по-бързо, отколкото да загубите част от работата, която старателно сте разработили), слушалки с микрофон за виртуални дискусии в екип и традиционните ученически пособия. Допълнителната технология може да включва надстройки на паметта, скенери, цифрови скенери и факс машини.

Десет съвета за успешния онлайн студент:

o Подгответе кредитна или дебитна карта за изтегляне на електронни книги и други задължителни материали за четене на курса.

o Поддържайте списък с повече от една книжарница в случай, че необходимият учебник бъде разпродаден. Винаги е добра идея да получите списък с необходимите учебници по средата на срока и да поръчате предварително за следващия срок.

o Не се срамувайте да помолите за помощ, ако е необходимо. Не мога да подчертая достатъчно важността на откритото общуване с вашия професор или инструктор относно материал от курса, който може да не разбирате. Онлайн академичните програми са склонни да се движат бързо и съдържанието на курса, което не разбирате, най-вероятно ще доведе до проблеми в бъдеще, което ще доведе до разочарование и вероятно по-ниски оценки.

o Потърсете учител. Ако има области, за които знаете, че се нуждаят от укрепване, дори преди да започне класът, имайте учител в готовност. Също така, телефонният номер на компютърен специалист трябва да бъде във вашия rolodex.

o Управлението на времето ще бъде от решаващо значение. Запазете плановик. Прочетете учебната си програма веднага щом стане налична и планирайте съответно.

o Поддържайте отговорностите си като виртуален член на екипа. Вашият принос ще повлияе пряко на оценката на екипа.

o Упражнение. Дългите часове на компютъра могат да причинят натоварване на мускулите на врата, раменете, ръцете и гърба, да не говорим за ръцете. Не забравяйте периодично да разтягате и тонизирате.

o Яжте здравословна диета. Дръжте под ръка добрите здравословни рецепти. Хидратирайте. Избягвайте тежки закуски с богата на калории храна и вместо това яжте много плодове и зеленчуци. Избягвайте бялото брашно и изберете зърна с високо съдържание на фибри.

o Вижте Вашия лекар. Здравото тяло храни здравия дух.

o Поддържайте връзка с вашия академичен съветник, за да сте сигурни, че отговаряте на изискванията, необходими за завършване на вашата степен.

През есенния семестър на 2006 г. 3,5 милиона студенти, представляващи 20% от всички студенти във висшето образование в САЩ, са преминали поне един онлайн курс (2007. Консорциумът Sloan). Предвижда се, че дистанционното образование ще продължи да нараства популярността си в страната и в международен план. Най-често предлаганите онлайн академични програми са бизнес, компютърни науки и инженерство, образование, инженерство, библиотекознание, медицински сестри и обществено здраве. Независимо дали избирате обществен колеж, публична институция, частна институция или университет Ivy League, насладете се на изживяването от обучението.

© 2007-2008 Жана Фой-Стенли