By | June 14, 2022

Глобалната пандемия взе света в лапите на несигурността. В резултат на това той роди по-жизнеспособни решения, за да могат хората да продължат ежедневния си живот. Технологията зае централно място през този период. Той разби всички пречки, отвори нови пътища за удобство. Секторът на онлайн образованието беше в начален етап. Въпреки това, нарастващото търсене на образование дори по време на пандемията беше тласък, който помогна за достигането на пиковия му етап. Този сектор е свидетел на възходяща крива и все още расте.

Изследванията показват, че индустрията за електронно обучение ще струва 325 милиарда долара до 2025 г.

Благословиите на съвременните технологии като изкуствен интелект, виртуална реалност промениха сценария на обучение. Тук възниква важен въпрос – накъде върви пътят? Нека изследваме.

Учете и играйте

Концепцията за геймификация е новата тенденция. Това ще направи онлайн обучението по-бързо. Наистина, ефективен начин за учене на децата. Забавлението и любопитството ще вървят ръка за ръка. Факторът за забавление ще внуши желанието за учене в младите умове. Няма съмнение, че преподавателите в световен мащаб прибягват до тази уникална техника на обучение.

Прозрения, базирани на данни

Събирането на находчиви данни ще бъде новата тенденция. Например: изучаването на търсенето, моделите и нуждите на конкретна група помага да се идентифицират проблемите. Обучителите по този начин могат да създадат решение, като предлагат решения по поръчка. И учениците, и учителите ще извлекат полза от това.

Използване на чатботове

Чатботите ще улеснят онлайн взаимодействието. Ако учениците се сблъскат с някакви затруднения, чатботите ще препоръчат най-доброто решение. Препоръките от чатботовете са прости. Просто кликнете върху секцията с често задавани въпроси и можете лесно да ги намерите.

Учене чрез видео

Отминаха дните на отваряне на книга и четене на текста. Новата ера на съвременните технологии е свързана с сърфиране. Видеоклиповете ще бъдат основният източник на обучение за учениците. Те са най-ангажиращият начин на учене. Можете също да запазите конкретен видеоклип и да го гледате по-късно в удобно време. Опцията за изтегляне винаги е налична под формата на ресурс.

Разпространение на знания чрез AI

Наличието на учител всеки път е лукс. Ето къде идва изкуственият интелект. Всяка глава е програмирана по начин, който да дава отговори на въпросите на учениците. Освен това използването на автоматизирани системи за оценка гарантира пълна прозрачност за оценка на знанията на детето.

Нов начин на учене с VR и AR

Както виртуалната реалност, така и разширената реалност променят учебния пейзаж. Това е лесен начин да определите продължителността на вниманието на ученика, като му помогнете да избягва разсейването. Едно потапящо изживяване от тези технологии грабва вниманието на детето. Създава нов визуален свят, който го отдалечава само от думите в учебника.

В крайна сметка мога да кажа, че онлайн образованието ще нарасне със скокове и граници през 2022 г. Тенденцията да се учи онлайн е тук, за да остане. Детето обаче трябва да е достатъчно любопитно, за да се отдаде на този иновативен начин на учене. Това скоро ще отвори нови пътища за просперитет за него.