By | April 26, 2022

Вече не е трудно да се получи онлайн висше образование. Това само по себе си трябва да ви зареди, нали? Различните причини за създаването на такава благоприятна възможност са, че някои от най-добрите университети по света вече предлагат онлайн програми за обучение, които дори ще изненадат най-закоравелите кариерни консултанти само за широк набор от предмети, които могат да бъдат изучавани от завършилите , следдипломно или докторско ниво. Можете да изучавате почти всичко – от спортни науки до домакинство или дори кинезиологията зад бънджи скокове!

Второ, много хора, които напускат родната си територия в търсене на по-добри образователни заведения, го правят от чистото разочарование, че не могат да получат достъп до нивата на знания, които биха им помогнали да продължат своята теза на достъпна цена.

С навлизането на дистанционното обучение проблемът с разходите е сведен до минимум. И все пак, подходяща степен от акредитиран университет като университета Дюк или Харвард ще изгори дупка в джоба ви. Таксите за обучение могат да достигнат до $120 000, като се започне от ниския край от само $3500. Така че, ако искате да останете в безопасност, трябва да кандидатствате за стипендия за вашата програма за онлайн обучение

Големият въпрос е как ще се възползвате от тези стипендии. Един от най-простите начини е да отидете на уебсайта на колежа, университета или училището и да научите повече за техните схеми за стипендии. Колкото повече информация имате на подготвителния етап, преди да вземете решението си, толкова по-добре ще бъдете в позиция да се справите с всякакви неприятности, които срещнете на по-късен етап. Не всички правни условия, свързани с тези схеми за стипендии, са изложени на открито. Така че внимавайте да прочетете дребния шрифт и едва след това дайте съгласието си.

Може да се наложи да вземете онлайн тест за присъединяване към стипендия, за да осигурите необходимите оценки за осигуряване на ценната „Отстъпка“ от вашите такси.

Някои университети и училища настояват, че сте изпълнили квота от някакъв вид програма за общественополезен труд през по-ранните си академични години. Някои също така подчертават важността на превъзходството в една извънкласна дейност като музика или спорт.

Някои колежи също ще искат да знаят защо бихте искали да продължите висшето си обучение в техния университет. Причините за това трябва да бъдат изложени в добре съставено, оригинално и нестандартно есе, за да впечатли комисията за стипендии. Това е последвано от обширен процес на интервю, в който трябва да се отличите, за да бъдете разгледани за стипендия.

И накрая, имайте предвид, че не всички стипендии идват само с вкус на ванилия, някои са частични или просто може да гарантират, че някои семестри са безплатни. Други може да гарантират, че процент от разходите за обучение ще бъдат намалени, докато някои може да ви подтикнат да продължите работа на непълно работно време, за да можете да си позволите онлайн диплома.