By | June 19, 2022

Онлайн MBA стана много популярен в страната и то за много кратък период от време. Държавният отворен университет в Карнатака въведе тази концепция едва наскоро в страната за своите учени по MBA дистанционно обучение. Университетът е създаден със закон на правителството и университетските курсове са признати в цялата страна. Неговото онлайн дистанционно обучение MBA е един от най-популярните курсове в Индия.

Магистър по бизнес администрация се превърна в желана степен. Всеки студент, който се стреми да направи нещо, което си заслужава в живота в областта на бизнеса, финансите, маркетинга или управлението на човешките ресурси, следва executive MBA степен.

Тази степен ще изглежда добре в неговата или нейната автобиография и ще го направи допустим за настаняване в най-добрите фирми в страната. Компаниите също така предпочитат завършилите MBA, защото имат специализирани познания в управлението на конкретния отдел. Така че периодът на обучение на новоназначените служители се намалява достатъчно, ако те са завършили успешно MBA курс от признат университет или бизнес училище.

За да останат по-напред от конкуренцията, студентите се уверяват, че са завършили своята executive MBA и когато не са в състояние да преследват подходяща степен на пълно работно време, те обикновено избират курсове за дистанционно обучение от такива реномирани университети като Punjab Technical University, Maharishi Университет Даянанд и Държавен отворен университет в Карнатака. Тези университети предлагат най-съвременни MBA програми за дистанционно обучение, които предоставят на студентите същото ниво на опит и знания, както се прави от редовна институция за MBA на пълен работен ден.

Тук специално се споменава MBA онлайн дистанционното обучение и онлайн изпитите, следвани от Държавния отворен университет в Карнатака. Както бе споменато по-рано, KSOU е единственият университет в страната, който предлага на студентите възможност да продължат онлайн дистанционно обучение MBA и следва модела на онлайн изпит, който е много по-добър от традиционната система за провеждане на изпити.

По системата на онлайн изпит на студентите се издават билети за изпитна зала и лични карти на студентите. Изпитите се провеждат в цялата страна в определени центрове в различни градове. Студентът получава възможност да избере града, в който иска да се яви на изпита си. Подробностите се отпечатват съответно на билета за изпитната зала. Този билет се представя на ръководителя на изпитите в изпитния център. Процесът на провеждане на онлайн MBA изпит е много гладък и студентите могат да получат резултатите от изпитите си в рамките на 15 дни от датата на последния изпит.

Това е нещо, което прави традиционната система за провеждане на изпити почти излишна, защото отнема много време. Традиционният университет отнема време за провеждане на изпита, а също и време за оценка на резултатите на студентите. Друго голямо предимство на онлайн MBA изпита е, че човек може да се яви на изпит, когато му хареса и да не мисли нищо за това кой как ще реагира у дома.