By | April 10, 2022

Той каза, че дори след като е работил в тази компания в продължение на четири години, приписва всички успехи, които е постигнал досега, на своите преподаватели от колежа.

Той каза, че сега е доказал тяхната теза за самодисциплината, която му заема места вярно.

След това изказване той получи сърдечни овации от слушателите. Това беше сърцераздирателна благодарствена реч от бивш студент по време на церемония по откриването в неговия университет.

До края на програмата всички, които го чуха, бяха вдъхновени. Родителите хвърлят най-добрите си усмивки на децата си. След дълго чакане децата им са на път да завършат колеж.

Има много малко неща, които студено могат да се приравнят с ликуването, което родителите изпитват, като видят как децата им завършват образованието си. Това ги кара да се чувстват по-пълни като родители.

Самодисциплината е жизненоважна за учениците. Не е задължително да следвате посоката на потока на водата. Жизненоважно е да можете да устоите на всички изкушения, които ги заобикалят. Това е особено приложимо за студенти, които са силно повлияни от натиска на връстниците.

Самодисциплината е жизненоважна за студентите в 2 важни аспекта. Първата е самодисциплината, свързана с редовното учене и по отношение на правилното управление на времето. Ако и само ако удовлетворявате и двете, можете да постигнете голям успех.

За да разберете напълно и да разграничите и двете, прочетете нататък.

За повечето студенти ученето в колежа е скучно. Дори ги подлага на голям натиск. Това, което те осъзнават, е, че ученето не е просто завършване на дадените задачи, а разбиране на понятията, дадени в книгата.

Ученето също не е само за времето, което прекарвате с книгите си. Всичко е за това колко добре запазвате наученото и колко добре можете да приложите това, което сте научили досега, в реалния живот.

Самодисциплината е жизненоважна, когато давате приоритет на нещата. Тук решавате дали искате да прекарате известно време с книгите си за изпита на следващия ден или с приятелите си.

От втора страна самодисциплината е един от най-важните инструменти за правилно управление на времето. Това ще ви попречи да правите нежелани неща, които в крайна сметка могат да ви доведат до тъпчене.

Управлението на времето се отнася до правилното разпределение на времето ви за всичките ви ежедневни дейности. Завършете всичко, което можете да направите днес, и не го отлагайте за следващия ден.

Като цяло основната причина за натрупването е, че сте пропуснали да учите твърде много пъти. Скоро това редовно прескачане ще доведе до натиска, който вече сте подложени.

Управлението на времето обикновено е ваш личен проблем и ако инстинктивно знаете кое е правилното нещо, няма защо да се притеснявате. Само не забравяйте, че ежедневието ви всъщност не е хазарт и би било добре да отделите време за всяка дейност.

За разлика от други неща, загубеното време никога не се връща.

Самодисциплината и управлението на времето са особено важни за студентите. Това е така, защото това е началото на вашата кариера. Това е времето, когато трябва да се заемете сериозно с живота и как ще го изживеете.

Единственият човек, който ви познава напълно, сте вие. И никой не може да проследи вашите цели вместо вас.

Опитайте се да практикувате и усъвършенствате самодисциплината си, доколкото можете. Това, за да гарантира факта, че когато става наистина трудно, вие все още стоите на краката си и можете да го преодолеете.