By | July 31, 2022

Най-накрая учебната година е към своя край и лятото е точно зад ъгъла. За всички тези студенти е време да започнат да търсят лятна работа и да се подготвят за разходите за обучение през следващата година. Добрата новина е, че в цялата страна се отварят работни места за студенти през лятото, защото през летните месеци се наемат повече хора, за да помогнат с ваканционните сезони и топлото време.

Лошата новина е, че след като рецесията засяга най-много студентите и младите хора, летните работни места стават оскъдни. Хората отиват на по-малко ваканции, не се хранят толкова много навън и изпращат децата си само на един лагер. Но има надежда за студентите и летните възможности.

Работа за студенти

Летен съветник/треньор

Ако сте активен и обичате да сте на открито, кандидатствайте в летни лагери, спортни лагери или приключенски лагери около вашата общност. Учили сте на закрито през цялата зима, така че защо не се възползвате от топлите месеци и не се насладите на лятна работа навън.

Да бъдеш съветник на лагера и спортен треньор е чудесна възможност да работиш навън, да поддържаш форма с всички дейности, тренировки и да получиш известно обучение за планиране на събития, лидерство и отговорност. Ако работите навън с детски интерес, започнете да търсите лятна работа в лагери.

Стажове и асистенти

Студентите планират да работят в желаната от тях област на кариера след дипломирането си, но често осъзнават трудностите при намирането на кариера. Бизнесът и компаниите търсят студенти, за да отделят време и ресурси, вместо да наемат хора от Craigslist.

Повечето компании не рекламират стажове и асистентски места, така че студентите инициативни и се обръщат към бизнеса и компаниите за тези летни възможности.

Обучителни програми или грантове за научни изследвания

Толкова много студенти работят задънена работа през лятото, но дали това е най-умният избор? Ако учите за определена област на кариера, защо не работите в колежа си и не придобиете повече образование в тази област. Програмите за обучение и стипендиите за научни изследвания са като получаването на плащане за съставянето на автобиографията ви, какво по-добро от това.

Това вероятно е една от най-добрите възможности за студенти и трябва да се предлага в университети и местни компании.

Работа в колежа

Ако идвате от семейство с по-ниски доходи или имате финансови нужди, може да се квалифицирате за програма за работа и обучение във вашия университет. Страхотното нещо на обучението за работа е, че може да бъде целогодишно, а не само лятна работа. Програмите за работа и обучение в колежа плащат до $3000, без това да се отразява на финансовия ви пакет.

Повечето програми за работа и обучение се провеждат в колежа, но някои програми са в общността от държавен работник до спасители. Друг плюс към обучението по работа е, че можете да работите през цялата учебна година в университета и да имате лятна работа без никакви затруднения с графика. Консултирайте се с вашия университет за работа с обучение, ако смятате, че отговаряте на условията.

Създайте своя собствена работа

Най-голямата сила на колежаните са техните идеи и свежо мислене в решаването на проблеми или превръщането на техните общности в по-добро място. Удивително е да чуем за студенти, които създават собствен бизнес, докато са в колежа и го предават на по-младите студенти, след като завършат. Двама братя, които познавах в колежа, започнаха бизнес за косене на трева/сняг, който финансира обучението им в колеж. Друг студент имал собствен бизнес за миене на автомобили и търговска дейност вечер и през уикендите, правейки 30 долара на час.

Защо, по дяволите, толкова много студенти търсят работа в Starbucks, Safeway и Subway? Работни места за студенти има дори в условията на рецесия в страната. Огледайте общността си, говорете с центъра по заетостта във вашия университет и се разходете из общността, в която живеете, и вижте какъв проблем можете да разрешите.

Бъдете активни, бъдете креативни и се захващайте за работа!