By | April 10, 2022

Около 75 процента от студентите в университета в Кънектикът живеят в кампуса. Това число включва много студенти. Университетът е домакин на много събития в кампуса за своите студенти през цялата година и също така спонсорира около 300 студентски организации, които са на разположение на неговите студенти.

Някои от организациите в Университета на Кънектикът включват братства и сестрински клубове, музикални групи, религиозни групи, атлетика, политически групи, културни групи, бизнес групи, военни групи, артистични групи и групи за общественополезен труд. Университетът има студентски вестник, който се нарича The Daily Campus. Много студенти участват в този вестник и той всъщност е най-големият студентски вестник в щата Кънектикът.

UConn е под номер 13 в списъка на Princeton Review за 2005 г. с училища, които имат повече работа в кампуса, отколкото извън него. Университетът се опитва да накара училището да не се чувства толкова селско, като осигурява безплатен автобусен транспорт до много събития в района и също така организира автобусни пътувания до плажовете на Бостън, Манхатън и Кънектикът.

Едно от най-големите събития в UConn е годишният пролетен уикенд, който е подчертан от концерт на големи артисти. През 2000 г. в университета има Outkast и Third Eye Blind, Guster и Nelly през 2001 г., Fat Joe и Nine Days през 2002 г., 50 Cent и Busta Rhymes през 2003 г., Ludacris и Kanye West през 2004 г., Nas и Fabolous в O62 , Dashboard Confessional, Reel Big Fish и The Starting Line през 2007 г. и Method Man, Redman, Flo-Rida и T-Pain през 2008 г. Университетът на Кънектикът постоянно изнася някои от най-добрите концерти за своите студенти в сравнение с други държавни университети.

Гръцкият живот в UConn не е толкова добър, колкото в други големи университети. Въпреки това, от 2003 г., UConn предприе много стъпки за подобряване на гръцкия живот в кампуса и осигуряване на качествено гръцко преживяване за своите студенти. В момента те разполагат с гръцки жилища, управлявани от университета в района “Хъски Вилидж” на върха на хълма Хорсбарн. Те също така наеха персонал на пълен работен ден, който да се занимава с операции на братство и сестринство. В момента има 27 гръцки организации, които имат отдели в UConn.