By | July 6, 2022

Повечето студенти ще трябва да получат студентски заеми в даден момент по време на обучението си. Важно е да разберете, че след като получите заемите си, ще трябва да ги поддържате организирани. Това означава, че винаги можете да следите състоянието на вашия заем, наред с други неща, кога са дължими плащанията.

В тази статия ще разгледаме някои полезни съвети за това как можете да поддържате своя заем(и) организиран, така че винаги да знаете в какво състояние са вашите финанси.

Съвети за организация на заема

  1. Уверете се, че съхранявате всичките си заеми и други финансови документи в тяхната собствена папка, за да знаете къде е всичко. Също така дръжте цялата си кореспонденция в същата папка, това ще ви бъде полезно, когато трябва да се върнете към нещо. Може също да се наложи да се обърнете към тези документи дори след като сте завършили обучението си.

  2. Направете и електронна таблица с данните за кредита си, това ще бъде удобно, защото можете да запазите копие на финансовите си данни на вашия смартфон, таблет или лаптоп.

  3. Вашата електронна таблица може също да има вашия график за погасяване и можете лесно да го промените, за да ви даде сценарии от типа „какво, ако“. С други думи, можете да въведете някои полета с данни, така че да можете да разберете с един поглед какво ще се случи с изплащането на вашите кредити, ако направите X или ако направите Y, например има колона, в която можете да въведете различни суми на кредита и да видите какво крайният резултат е. Можете лесно да намерите най-добрия начин да намалите или бързо да проследите заема си.

  4. Може да искате да получите някакъв специфичен софтуер за студентски заем, който може да ви помогне с изчисленията и да предостави още повече сценарии за вашия заем.

  5. Дръжте всички данни за контакт под ръка само в случай, че трябва да говорите с вашата кредитираща компания, и ги поддържайте актуални.

  6. Настройте автоматична система за приспадане, за да изплатите месечния си заем. Това също ще помогне да запазите кредитния си рейтинг на добро място.

  7. Когато се съмнявате Попитайте. Винаги се възползвайте от тези около вас, които може да имат отговорите на това, което търсите. Разбира се, съветниците във вашето учебно заведение може да имат информация за други методи, които могат значително да намалят разходите ви за време и да ви помогнат да станете по-организирани.

Надявам се, че сте получили още полезни съвети от тази статия за студентски заеми и успех в обучението.