By | April 10, 2022

Един от въпросите, които повечето студенти задават днес, е този „как мога да получа студентски заеми?“, изглежда е начело на всички горещи списък и с право. Защото след като сте изработили план за финансиране със студентски заем или дори множество заеми, ако е необходимо, всичко останало ще си дойде на мястото. Ще има и много по-малко стрес, защото щяхте да преодолеете първото голямо препятствие пред вашето образование и наистина това ще ви помогне да окажете огромно влияние върху бъдещето си след училище.

По-долу ще разгледаме няколко факта, които могат да ви помогнат да разберете вашите възможности. Опростих отговорите донякъде, за да не ви объркам с маси от ненужни бъркотии и се придържах към това, което детектив Фрайдей казваше преди години в онова телевизионно предаване Dragnet „Просто ми дайте фактите, госпожо!“

Само фактите

По-долу е даден списък със съвети и факти, които не са в конкретен ред, това е просто колекция от полезни съвети, които можете да съхранявате, да си записвате тези, които резонират с вас, и да изхвърлите останалите.

1. Преди да решите да се ангажирате с какъвто и да е заем, препоръчително е да говорите с вашия училищен съветник. Те имат пръста си на пулса и ще разполагат с най-новата информация за студентските заеми, която ще бъде приложима за вас, и ще имат опит, който да ви помогне да стесните търсенето на перфектния заем. Въпреки че не всички заеми са перфектни, но трикът е да намерите този, който е идеален за вас.

2. Много образователни институции започват да излизат без хартия в наши дни с много формуляри за кандидатстване, които можете да попълните онлайн в комфорта на дома си.

3. Първият вариант, който трябва да имате предвид, когато получавате заем, е винаги първо да разглеждате държавните заеми. Те обикновено имат много по-ниски лихвени проценти и можете да имате и по-дълги срокове.

4. Държавните заеми бяха създадени, за да осигурят на онези студенти, които могат да бъдат финансово затруднени и/или да имат някакви други предизвикателни ситуации, засягащи ги в живота им, така че да осигурят на възможно най-много хора правото им на добро образование.

5. Можете да намерите онлайн формуляра за кандидатстване за федерална студентска помощ и да кандидатствате онлайн, когато е необходимо.

6. Цитат „За всеки човек на Земята има 1,6 милиона мравки“ (това няма абсолютно нищо общо със студентските заеми, просто исках да видя дали си още буден).

7. След като попълните формуляра си FASA, след като бъде оценен, ще получите доклад за студентска помощ, който ще покаже за какви заеми отговаряте на условията.

8. След като ви бъде отпуснат заем, не е нужно да го приемате.

9. Възможно е да използвате само част от вашия заем, това ще зависи от условията на конкретния кредитор, разбира се, но е възможно.

10. Частните заеми обикновено имат по-висок лихвен процент, но могат да бъдат по-гъвкави спрямо сумата пари, която могат да осигурят.

11. Това е истински пазар за купувачи, с други думи, вие, като кредитополучател, сте нетърпеливо търсени от всички тези кредитни компании, които се конкурират. Това може да ви даде още по-голямо предимство, защото бихте могли да помислите за преговори и дори по-добре да се справите с тях.

12. Повечето кредитори ще имат онлайн портал, където можете да подадете молба за заем.

13. Системата за заем Правителството PLUS е създадена, за да помогне на родителите да търсят най-добрия вид държавна помощ за децата си.

14. Когато попълвате молбата за държавен заем, вероятно ще се изисква да имате родителите си с вас, тъй като част от необходимата информация ще трябва да бъде предоставена от тях.

15. Когато попълвате всички заявления за заем, ще трябва да предоставите подробна информация за текущите си финанси, включително заеми, кредитни карти и всякаква друга подходяща информация.

16. Ще трябва също така да предоставите всички данни за съподписващите, ако имате такива.

И не на последно място…

17. “Общото тегло на тези мравки обаче е приблизително същото като на всички хора”

Надявам се, че това ви е помогнало да решите какъв тип студентски заеми ще ви подхожда най-добре, успех в обучението ви.