By | July 10, 2022

Неотдавна срещнах симпатична и приятна студентка, която учи в Starbucks, тя учи в местния 4-годишен държавен университет тук. Е, мислех, че е мила и учтива студентка, докато не започна да говори за политиката си. Позволете ми да ви дам кратка информация за всичко това, защото като бейби бумър съм честно казано малко ужасен от чувството за право, което се случва сред децата в колежа в наши дни.

Виждате ли, тя ми каза, че иска да гласува за Бърни Сандърс, защото й хареса това, което той обеща за здравеопазването и безплатния колеж, тоест безплатен колеж за всички. Добре, много хора се чувстват така, но не е ли малко егоистично – да гласуваш за някого, за да можеш да получиш безплатни неща, за които всички останали ще трябва да плащат? Разбира се, тази игра за купуване на гласове е нещо, в което демократите участват рано и често – и кандидатите със социалистически наклонности по света използват тази стратегия, когато идват на власт като популистки лидери.

Тъй като Хилари Клинтън е номинираната сега, каза тя; „Определено гласувам за Хилари!“ и „Харесва ми това, което тя защитава с гейове, малцинства, безплатно здравеопазване и колеж“, освен това тя е номинирана от демократите. Попитах я какво мисли за това как отборът Клинтън и DNC работят, за да изключат бившия й любим кандидат, много измамен и нечестен ход. Тя ми каза; — Това е политика! Наистина ли една студентка внезапно си мисли, че знае всичко за политиката? Освен това, къде, по дяволите, е нейната лоялност? Никаква лоялност, стига тя да получава безплатно обучение в колеж и да не трябва да връща тук студентски заеми.

И познайте какво, това чувство едва ли е необичайно. Знаете ли, че неизпълнението на заемите за колежи скочи до небето, откакто демократите започнаха да говорят за „безплатно обучение“ по време на тези президентски избори през 2016 г.? Вярно е, скочи над 10%. The Wall Street Journal в статия, озаглавена; „Повече от 40% от студентите-кредитополучатели не правят плащания – Нова цифра поражда притеснения, че милиони от тях може никога да не изплатят повече от 200 милиарда долара, дължими“, от Джон Мичъл април 2016 г. Е, благодаря много, Бърни и Хилъри, благодаря за вашето подкопаване на още един важен сектор от нашето общество. Статията гласеше:

„Въпреки че повечето оттогава са напуснали училище и са се присъединили към работната сила, 43% от приблизително 22-те милиона американци с федерални студентски заеми не са извършвали плащания към 1 януари, според тримесечна снимка на портфолиото от студентски заеми на Министерството на образованието на стойност 1,2 трилиона долара ,“ и „Около 1 на всеки 6 кредитополучатели, или 3,6 милиона, са били в неизпълнение на 56 милиарда долара студентски дълг, което означава, че са изминали поне една година, без да направят плащане, 3 милиона повече, дължащи приблизително 66 милиарда долара, са поне месец отзад.”

Тъй като много от тези студентски заеми са обезпечени от данъкоплатеца, а останалите се оказват част от портфолиото от акции на гражданите, ние прехвърляме всички текущи разходи и минали неизпълнения към по-възрастните американци. И накрая, бих искал да добавя нещо тук. Всеки път, когато правителството помага да се създаде „балон“ в който и да е сектор на икономиката ни, то винаги удвоява и си струва, не успява да коригира проблема, това ще бъде катастрофа.

Освен това, ако обучението в колежа стане безплатно и ако правителството е намесено, повярвайте ми; това е всичко, което ще си струва. А демократите са заети да атакуват Доналд Тръмп за неговия университет Тръмп? Дай ми почивка. Време е демократите да си изяснят този проблем, който създадоха, и да спрат да обещават неща, които не могат да направят. Не се ли научиха от ObamaCare?