By | June 16, 2022

Сред трите хиляди колежи и университети в САЩ има доста много “партийни” училища. Какво е парти училище? Това е голямо училище, където има: тежко пиене или употреба на наркотици, малко морални ограничения, като промискуитет, и обучението обикновено не се приема много сериозно. Въпреки че много родители на завършващи гимназии може да смятат, че тези училища звучат отвратително, те предлагат много положителни ползи за учениците.

1. Между 20 000 и 100 000 ученици посещават тези училища. Степента на приемане обикновено е висока. Ако сте завършили гимназия и сте спечелили добри оценки, шансовете ви да бъдете приети са добри. Ако не сте завършили гимназия, но сте спечелили GED (Диплома за общо образование), все още имате също толкова добър шанс да бъдете приети.

2. Обучението в тези училища е по-малко от скъп частен колеж или университет. Цените на обучението за 2015-16 г. са средно 25 000 долара на година. Цените на обучението в държавата са приблизително 10 000 долара годишно.

3. Завършването на парти училище може да впечатли потенциалните работодатели, особено ако сте спечелили висок среден бал от 3.0 – 4.0. Това показва, че сте се дисциплинирали достатъчно, за да се справите с много разсейвания и изкушения, за да получите тази четиригодишна диплома. Вие се откроявате сред връстниците си, отпаднали поради твърде много купони и твърде малко учене.

4. Партийните училища могат да помогнат на интровертните ученици да развият социални умения, от които той или тя се нуждаят по-късно в живота. Тъй като много студенти се събират за партита, за самотник е по-лесно да скочи и да се сприятелява. В крайна сметка вие развивате мрежи от приятели, които потенциално биха могли да станат добри клиенти.

5. Научавате се как да смесвате бизнеса с удоволствието, което е важно, когато бъдете избрани като кандидат за работа. Работодателите обикновено търсят хамали и шейкъри, които не просто работят; те искат трудолюбиви служители със социални личности, които се свързват добре с колегите си и привличат клиенти.

6. Усиленото учене за изпити и писането на документи може да доведе до стрес. Партийните училища предлагат много социални дейности, които помагат да се изпусне парата. Има много места за студенти, като ресторанти, барове, братства и сестрински къщи. Бихте могли да гледате на живо спортни игри и да аплодирате за своя отбор.

За учениците от гимназията, които искат да посещават колеж, парти училището не трябва да се пренебрегва. Посещаването и завършването на този тип училище изисква много дисциплина за учене, за да избегнете изкушението да се провалите и да отпаднете. По същия начин, многото общуване може да ви направи по-малко интровертни и по-социални, за да можете да създадете много приятели по-лесно и да ви помогне да си намерите добра работа.