10 grunner som forårsaker deg depresjon og hva du bør gjøre

1

Du er nevrotisk

I enklere termer er du en bekymret. I en samling er det mest sannsynlig at du er for deg selv, fortapt i dine egne tanker, tenker på hva du kunne ha sagt eller gjort i fjor, for å endre hele situasjonen. Du bekymrer deg for fortiden, nå og fremtiden. Du ser sannsynligvis på andre og prøver å finne ut hvordan de fortsatt klarer å smile. Du vil slutte å tenke, men vet bare ikke hvordan. Når du bekymrer deg konstant, fortsetter du å komplisere problemer, og har fortsatt ingen løsning. Da blir det en avhengighet, neste ting du vet, du begynner å stille spørsmål ved folks tanker, deres svar og så må du stille spørsmål ved din egen fornuft. Du må ha hørt ordtaket “bekymring er ubrukelig”, selv om det ikke er helt ubrukelig, da det kan være greit å bekymre deg over problemer. Det viser at du er en hensynsfull person og er villig til å tilby løsninger. Men må lære å gi slipp og slappe av noen ganger. Tvangsmessig bekymring kan føre til depresjon.

Du er en perfeksjonist

Du ser at en krølle i kluten din mens du stryker og den irriterer deg så mye, til du retter den ut. Den ene flekken på tallerkenen tikker deg så mye at du ikke kan ignorere den. Du faller umiddelbart malplassert hvis noe ikke går som planlagt. Du er sannsynligvis en (DIY) gjør det selv slags person, berøringen din gjør den perfekt. Du elsker orden så mye at et sekund med kaos kan gjøre deg bekymret. Noen ganger kan du være for hard mot deg selv, selv over trivielle saker. Selv om det kan være en fordel å være pedantisk, kan det føre til mange skuffelser, fordi du fortsetter å heve forventningene til ting fra mennesker, mat, miljø og livsstil.

Pessimistisk

Negative tankemønstre, de fleste ganger ligger bak de flestes depresjon. Du synes det er vanskelig å være optimistisk. Umiddelbart et mål er satt, tenker du umiddelbart på en million måter det kan gå galt på. Kanskje du har en god idé, og akkurat når den dukker opp, begynner du umiddelbart å tenke: “ingen vil kjøpe dette,” “det er ikke godt nok.” Kan du se linken? Du er nevrotisk, perfeksjonist og kanskje pessimistisk? Livet er fulle av usikkerhet og å nærme seg livet med en slik sinnsramme er ikke bare skadelig for psyken, men det generelle velværet. Du må lære å endre tankegangen din. Du kan starte med å bekrefte deg selv hvor mye du trenger for å være positiv med en gang en negativ tanke dukker opp. Prøv å meditere, ta deg tid til å være alene og prøv å roe racingtankene dine.

Stresset

Du kan være under press fra jobb, skole eller fra å prøve å matche forventningene fra venner og familie. Kanskje du synes det er vanskelig å sjonglere arbeid, sosialt liv og familieliv. Presset fra alt dette kan få en til å føle seg sløv og motløs. Her er hva du kan gjøre. Lag en rutine og gjør det til en vane å følge den rutinen du setter for deg selv. Som mennesker presterer vi optimalt når vi setter et mål for hva vi skal gjøre, du kan gå så langt som å sette et mål for selv det neste minuttet og sørge for å se det gjennom. Å håndtere stressfaktorer riktig kan forhindre mye mental skravling.

Ubesluttsomt

Når det gjelder å ta og ta avgjørelser, er du alltid pussig. Du kan være redd eller nærsynt for å ta det dristige skrittet. Hvert minutt av livene våre krever at vi tar handling, fra å våkne, bade, gjøre husarbeid, til stadiet der vi tar viktige live-avgjørelser. Å være ubesluttsom vil få deg til å utsette mye, og det kan leve at du føler deg uoppfylt. Dette kan gjøre det vanskeligere å få den apen på ryggen.

Utålmodig

Hjernene våre fungerer på måter som ønsker at alt skjer på en gang. Vi kan til tider være for ivrige etter situasjoner som, når det tar lengre tid enn vanlig å materialisere seg, bryter oss ned. Du må først forstå at alt følger en prosess. Du begynte ikke å snakke på en dag. Det tok deg flere år å bli voksen. Alt skjer i etapper. Slipp ut av illusjonen om at ting burde skje så raskt du vil. Universet følger ikke din vilje, og du har ingen makt over hvordan hendelser slår ut, du har bare kontroll over hvordan det påvirker deg. Det sies at gode ting tar tid. Å være tålmodig hjelper deg å takle usikkerhet bedre.

Høysensitiv

Er du av typen som lett blir fornærmet, føler dype følelser, føler deg ukomfortabel i store folkemengder og raske til å anta at de blir dømt? Da kan du være høysensitiv. For svært sensitive personer er håndtering av depresjon mer delikat, spesielt med noen som har lidd av et traume. Fortrengte tanker om traumet kan føre til sorg for den enkelte. Vit at det er greit å slippe det ut, sorg forventes, det lar deg helbrede. Sørg også for at du kommer til roten av traumet, vet hva som forårsaker smerten din. Det er så enkelt som å spørre ‘hvorfor er jeg trist?’ eller “hvordan kom jeg hit?” Ellers ville du kontinuerlig sørge og glemme å helbrede.

Ønsker

Noen ganger er det bildet av hvor perfekt det skal være, hvor vi burde være, som forårsaker oss smerte. Som mennesker er vi målstyrte og tilfredsstillede bare når våre langvarige drømmer er oppfylt. Men noen ganger har og har vi veldig urealistiske forventninger og gjør oss selv dystre. For eksempel hvis du ønsker å eie den nyeste Lamborghini Murciélago, og inntekten din har ikke engang råd til en scooter. Så begynner du å surmule over manglende evne til å kjøpe Lamborghini. Du vil kutte kåpen etter størrelsen din og slutte å lengte etter ting utenfor rekkevidde. Bare prøv å sette pris på de små tingene, og vær fornøyd med det du har.

Ikke-åndelig

Du er kanskje ikke åndelig tilbøyelig, gitt at du er lei av å vente på å bli reddet av en guddom i den forferdelige perioden med vondt. Men en tro på et øverste vesen kan være den frelsende nåden i denne typen periode. Hvert individ opererer på forskjellige trossystemer. Jeg tør påstå at vi ikke er noe uten en eller annen form for tro. Noen finner hjelp i å tro et øverste vesen i nødssituasjoner, og psykologisk har det vist seg å være en svært nyttig mestringsmekanisme i å håndtere depresjon. Ta kontakt med din åndelige side igjen, tenn ilden, be og bli animert igjen.

Cherofobic

Overtid kan du ha betinget deg selv til å være uvillig til ting som gjør deg glad. Dette kan være et resultat av at du ikke ønsker å møte avvisning eller skuffelse igjen. Så du har tilpasset deg den skumle livsstilen godt og akseptert den dystre tilstanden som status quo. Derfor forventer du ikke at noe skal muntre deg opp. Faktisk er du livredd for å være lykkelig. Gjør en bevisst innsats for å endre tankemønsteret ditt. Hvis mulig endre miljøet du bor i og aktivitetene du gjør. Prøv også så mye som mulig å mimre de gode tidene og reflektere over det, husk at du ikke alltid var slik. Dette vil bidra til å justere den usunne sinnsrammen og hjelpe til med å suge inn positive tanker.

Det er også tilrådelig å søke medisinsk hjelp mens du håndterer depresjon. Du kan vurdere å oppsøke en psykolog og delta på terapitimer. Kognitiv atferdsterapi CBT er også en god behandling for depresjon. Føl aldri skam over å søke hjelp. Du fortjener all verdens lykke.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta