1971 Mustang – Det første året av "Stor" Mustang

1

En Mustang fra 1971 var min første Mustang og ærlig talt inngangsporten til min livslange besettelse av bilen. Absolutt en større bil, men overraskende for folk flest bare en tomme lengre i akselavstand enn 1970 Mustang. Borte nå er Shelbys og 428-motoren, men for ett i fjor styrte den slemmere og raskere 351 og 429 Boss fortauet. I 1971 hadde Mustang fortsatt Sportsroof, Coupe, Convertible, Mach 1, Grande og Boss-versjonene.

Mustangene fra 1971 og 1972 er virkelig de vanskeligste for den gjennomsnittlige personen å skille fra hverandre for første gang noensinne at frontgrillen ikke endret seg. Den eneste måten å se forskjell på standardmodellene på et øyeblikk er skriften på bagasjerommet bak. I 1971 er ordet Mustang stavet med blokkbokstaver på tvers av bagasjerommet, og 1972-modellene har et skript Mustang over høyre baklykt. For Sprotsroof-modellene som hadde den svarte teipen over bagasjerommet ble ordet Mustang stavet med blokkbokstaver. En interessant endring fra 1970 Mustang til 1971 Mustang er panseret. For første gang strekker panseret seg klar til frontruten, noe som gir den lengste panseret noensinne på en Mustang.

For første gang var Mach 1 sportsinteriør tilgjengelig som et separat alternativ fra ytelsesoppgraderingene. Så du kan få en vanlig 1971 Sportsroof Mustang med Mach 1 interiør. En gjennomtenkt oppgradering for 1971 var ram-luftsystemet. Mens Mustang shaker-hettene var borte, hadde de valgfrie ram-luftsystemene effekt og la oss innse det veldig kult.

Standardmotoren for 1971 forble fortsatt den 6 sylindrede, men slagvolumet nå var 250ci og var tilgjengelig med enten en 3-trinns girkasse eller Crusie-O-Matic automatgir. Den store karosseristilen fortsatte til 1973. Jeg har funnet ut i å snakke med folk at du enten elsker eller hater de “store” bilene. Jeg må falle på kjærlighetens side.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta