2016 Monaco Grand Prix: The Fallout

2

Monaco Grand Prix unnlater aldri å skuffe; den glamorøse, men utfordrende gatekretsen skiller mennene fra guttene, og er løpet alle sjåfører ønsker å vinne.

Med sine begrensede forbikjøringsmuligheter anser noen tilskuere dette prestisjetunge løpet for å være kjedelig, men de undervurderer kompleksiteten til sportens tregeste og vanskeligste krets. Mens de smalt svinger rundt i fyrstedømmets gater, blir sjåførene utfordret med trange hjørner og mange høydeendringer mens de forhandler seg frem gjennom det stramme og vridne sporet og takler de farlige hårnålene og den forræderiske tunnelen.

Årets løp var spektakulært uforutsigbart. Etter at solen skinte på denne glitrende lekeplassen for de rike og berømte under trening og kvalifisering, falt regnet på løpsdagen og tvang en Safety Car -start og satte press på lagets strategier ettersom de endrede forholdene betydde at tidspunktet for dekkstopp ville være avgjørende .

Et år etter en monumentalt dårlig pit -stop -samtale fra Mercedes som kostet Lewis Hamilton seier, denne gangen var det Red Bull Racing sin tur til å snappe nederlaget fra seierens kjever. For det andre løpet som løp, sto Daniel Ricciardo tilbake for å bli frarøvet – han følte – sjansen til seier av en strategisk bungel i hendene på teamet hans.

Australiernes elendighet ledet til en helg som han og teamet kunne – og burde – ha dominert, men for å være ærlig var det ikke den eneste kombinasjonen av sjåfør/lag som fikk en betydelig belastning i forholdet deres denne helgen …

MERCEDES AMG PETRONAS

Spenningen fortsatte å vokse etter hvert som rivaliseringen mellom lagets to mesterskapsutøvere økte da Nico Rosberg igjen utkvalifiserte og utklasserte Lewis Hamilton under kvalifiseringen. Tyskeren, som håpet på sin fjerde seier på rad på sitt adopterte hjemmeløp, startet som nummer to på banen med lagkameraten i tredje etter at Hamilton pådro seg et drivstofftrykkproblem i løpet av tredje kvartal som begrenset ham til et enkelt løp på Ultra Soft -dekkene.

Da løpet startet 8. runde, slet Rosberg med å få riktig dekktemperatur. Ved runde 16 var tempoet hans forferdelig sakte, og han ga fra seg sin plass til rivalen og lagkameraten, og nevnte bremseproblemer som årsaken til mangel på tempo og eventuell sjuendeplass.

Hamilton satte i gang med å jage ned Red Bull til Daniel Ricciardo som dro på runde 23 for å bytte fra de våte dekkene til mellomprodukter, mens den regjerende verdensmesteren satset på å avstå fra mellomdekkvalget mellom hele våtene han startet løpet på og uløste slicks. Han klarte mesterlig de våte dekkene sine til han byttet til ultralett slicks på runde 34. Red Bull fulgte etter og ba australieren om å bytte Super Softs; utrolig men en feilkommunikasjon betydde at dekkene ikke var klare og forsinkelsen kostet Ricciardo ledelsen.

Kampen pågikk mellom Mercedes og Renault -drevne Red Bull Racing RB12. Hamilton avholdt enhver utfordring fra Ricciardo, selv om presset var på da briten, som mistet tid og trekkraft bak en bakmarkør, overskred chicanen på runde 37.

Ricciardo fikk løp på ham da de nådde avkjørselen og ventilerte sinne og frustrasjon da Hamilton blokkerte ham, lovlig som deklarert av forvalterne etter en undersøkelse. Etter det kom han aldri nær nok igjen til å utfordre, og Hamilton stormet til sin 44. seier i Formel 1 og andre Monaco -krone.

RED BULL RACING

Det skulle ha vært en drømmehelg for Daniel Ricciardo. Etter at en strategiskifte ved forrige løp i Spania kostet ham seier, var australieren i brann under trening og kvalifisering i Monaco, og sikret sin første Formel 1 -polestilling noensinne og den mest avgjørende polen på sportens kalender.

Med Safety Car -starten på løpet, kunne ikke australierens posisjon utfordres. Selv da racing begynte etter at banen begynte å tørke ut, så det ut til at alt han måtte gjøre var å lede pakken rundt banen i 78 runder til seier.

Men det er ikke noe som heter “sikker ting” i Formel 1, og da han ble kalt inn av laget for å bytte til tørrværdekk, forventet han at de skulle være klare og vente på ham; men det var de ikke. En uforklarlig feilkommunikasjon i teamet så Ricciardo miste verdifulle sekunder på en ødelagt pitstop som til slutt kostet ham løpet.

Når det gjelder Red Bulls nyeste rekruttering, hvilken forskjell gjør fjorten dager. Max Verstappen, fersk fra sin jomfruformel 1 -seier i Spania, ble tvunget til å starte løpet fra pit lane etter å ha krasjet i kvalifiseringen da han klippet det fremre høyre hjulet på bilen ved utgangen av svømmebassenget.

Ved hjelp av Safety Car -starten var den unge nederlenderen i stand til å fange baksiden av pakken og begynte å gjøre fremgang når feltet ble sluppet og ladet seg til tiende posisjon.

Men Monaco er en utilgivelig krets, spesielt for en så ung og uerfaren sjåfør. Til tross for at han virket komfortabel og trygg i de vanskelige forholdene, gjorde 18-åringen en feil på stigningen til Massenet, låste opp bremsene og krasjet i veggen. Det var hans tredje ulykke på to dager – og hans andre på det hjørnet – som tok mye glans av ungdommens heroiske opptreden to uker før.

SCUDERIA FERRARI

Etter å ha kvalifisert en skuffende sjette, ble Kimi Räikkönen nedrykket til ellevte på nettet etter en fem -plassers straff for et bytte av girkasse etter siste trening.

Han slet med å få grep i de våte forholdene, og styrte av ved hårnålen på runde 11, slo barrierer og brakk frontvingen. Han haltet gjennom tunnelen til Nouvelle Chicane med vingen festet under forhjulet, men slapp unna straff da han senere møtte forvalterne for å fortsette å kjøre med sin Ferrari i en farlig tilstand.

Lagkamerat Sebastian Vettel hentet fremdeles poengene hjem på fjerdeplass, men det ble en skuffende helg for tyskeren. Etter å ha toppet timelistene i den siste treningsøkten, klarte han ikke å matche hastigheten til sin tidligere lagkamerat Red Bull, og befant seg igjen i kø på andre rad i rutenettet.

Han forsøkte å undergrave bilene foran ved å putte foran noen av de ti beste løperne for å bytte til mellomdekk da banen begynte å tørke ut. Dette etterlot ham bak Williams fra Felipe Massa som valgte å bli på det våte dekket, og Vettel slet med å passere ham.

Da Massa gjorde pit, hadde den fire ganger verdensmesteren mistet for mye tid og befant seg bak Sergio Pérez som hadde flyttet Force India opp fra en åttendeplass til tredje. Selv om en pallplass var innenfor Vettels rekkevidde, klarte han ikke å finne plassen å passere.

DE SVARTE SPØRSMÅLENE

Mercedes, Red Bull og Ferrari har potensielt et ledig sete på plass i 2017.

Nico Rosberg forhandler fremdeles en ny kontrakt med Mercedes og vil verken bekrefte eller nekte for at han har hatt samtaler med Ferrari. Etter å ha bøyet seg for lagordre i Monaco og flyttet over til rival Lewis Hamilton, kan tyskeren tåle nok en sesong i det som har blitt en svært anstrengt situasjon på Sliver Arrows? Rosberg er glad når han vinner, men hvis Hamiltons seier i Monaco er starten på oppblomstringen i 2016, kan Rosberg tåle presset?

Nøyaktige detaljer om Ricciardos prestasjonsbaserte kontrakt er ukjente, men det antas at alternativet for neste år er avhengig av prestasjonen til både sjåføren og teamet, noe som betyr at begge kan ha muligheten til å skille. Red Bull har “skrudd” på de australske to løpene på rad nå, og eventuelle ytterligere problemer kan være det siste strået for Honey Badger.

Men hvor kunne han gå? De eneste kaliberlagene er Mercedes og Ferrari. Mercedes er stort sett store på å la sjåførene løpe og ikke bruke lagordre, slik at det kan passe godt. Men passer Lewis Hamilton som lagkamerat godt for Ricciardo?

Mens på Ferrari, selv om Ricciardo viste i 2014 at han ikke blir skremt av en fire ganger verdensmester som lagkamerat, er Vettel de-facto nummer 1 på Ferrari og vil ikke ønske det velkommen å bli satt mot sjåføren som dundret ham i samme lyd. maskiner det siste året sammen på Red Bull Racing i 2014.

Ferrari har ennå ikke benyttet opsjonen på Räikkönens kontrakt, selv om Vettel angivelig – og ikke overraskende – har uttalt at finnen er hans foretrukne lagkamerat. Men hvor mye trekk har tyskeren fortsatt med Scuderia? Går tålmodigheten ut? Eller aksepterer de at de fortsatt er i en gjenoppbyggingsfase og kanskje må vente et eller to år til før nummer 1 -sjåføren deres returnerer dem til gammeldagen.

Når vi går inn i den dumme sesongen i Formel 1, vil bare tiden vise.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta