Automotive Restoration: En rammekroppsreparasjon av en Ferrari fra 1960

A

Dette bilrestaureringsprosjektet begynte i juni 2010, med klientens sikte på å vise det på Pebble Beach. Denne Ferrari 250 GT Pininfaria Cabriolet (PF Cab) fra 1960 hadde vært lagret i 30 år i Arizona før den ble kjøpt av den nåværende eieren. Ferrarier i løpet av denne tiden ble håndbygd av italienske bussprodusenter, og motorene ble også håndbygd av Ferrari. 250 GT -serien ble bygget for kunden som ønsket en lovlig bil som han også kunne ta med på racerbanen. Selvfølgelig var det ikke alle som kjørte Ferraris, noen kunder ville bare ha den fantastiske kraften og den flotte stilen på 250 GT. Pininfarina driver fremdeles og lager fremdeles konsept- og prototypebiler for store selskaper rundt om i verden.

Etter at Ferrari 250 GT PF -førerhuset ble demontert og media sprengt, satte jeg i gang med å reparere og rekonstruere karosseriet til sin opprinnelige fabrikkstatus.

Denne klienten var spesielt bekymret for å få ombyggingen perfekt symmetrisk. Jeg hadde en idé, født av min erfaring fra prototypebransjen: å bygge en boks med et målesystem for å hjelpe til med å bygge bilen. Bildene nedenfor er en kort smakebit av innlegg som skal følges.

Den første delen av dette innlegget dekker en måleenhet vi har designet og bygget spesielt for denne Ferrari PF -førerhuset, og den andre delen forklarer hvordan den ble brukt til å bygge opp baklysområdet.

Målet med måleboksen er å finne ut om en karosseri ble bygget firkantet til chassiset og er symmetrisk fra side til side. Husk at dette var en Ferrari håndbygd karosseri fra 1960 -tallet før du går i mål med karosseriet, så det forventes ikke stramme toleranser. Tanken er at Ferrari PF førerhus og chassis sitter på en senterlinje inne i en tredimensjonal stålramme. Boksenes omkrets fungerer som et målepunkt, slik at målinger fra boksen til Ferrari PF -førerhuset kan tas på venstre og høyre side og deretter sammenlignes med kontrollsymmetri.

Den tredimensjonale boksen er delt inn i 3 plan som representerer lengde, dybde og høyde. På hver akse er 1/2 ″ bearbeidede hull med 200 mm mellomrom, disse hullene er steder for målestasjonene. En linje går nedover midten av boksen, og midten av chassiset er justert med et tilpasset stativ til karosseriet. Midtlinjen går bare lengdeveier, ettersom kroppen bare er symmetrisk i en retning. Kroppen er delt inn i et rutenett, ved hjelp av en laser, og nummerert for å hjelpe til med opptak.

Dette var funnene av stor betydning for denne Ferrari PF -førerhuset:

1. det fremre høyre frontlyshuset er 10 mm lengre fremover enn det venstre frontlyset

2. kroppsstillinjen er 6 mm høyere på høyre side enn venstre

3. hele bakenden av bilen sparkes over til høyre side 50 mm fra baksiden av dørene til baksiden av Ferrari. Ikke fra ulykke/skade, bare hvordan bilen ble bygget.

4. den bakre baklyktens topp bak lener seg 8 mm innover

Etter å ha diskutert funnene ovenfor med klienten, var de første problemene å ta opp problemet med venstre baklys. Nå vil vi vise trinnvis ombygging og fabrikasjon av lyshuset. Hvorfor gjenoppbygge dette området? Ved første blikk så metallplaten klart ut som om toppen var vinklet innover, og for det andre var huset for stort for lysrammen, noe som fremsto som et trinn. For å være korrekt utseende, bør overflaten på rammen være i nivå med overflaten av malingen. Som en del av “måleboks” -prosessen registrerte vi resultater som viste at toppen av huset var 5 mm til høyre for midten. For å fikse disse to problemene var det mest praktisk og kostnadseffektivt å lage et helt nytt hus og deretter transportere det inn i skjermen.

Trinn:

1. Skjær det originale baklyshuset fra karosseriet.

2. Lag et mønster av originalen og kutt et ferskt stykke metall som passer.

3. Form det nye stykket med det gamle stykket og selve baklyset til det passer perfekt.

4. TIG sveiser de nye seksjonene sammen.

5. Tilby den på bilens karosseri, juster den igjen til den passer perfekt. Cleco på plass.

6. Kontroller bunnen, toppen og sidene mot måleboksen for perfekt firkant og symmetri.

7. TIG sveis det nye huset på Ferrari -karosseriet.

8. Metallfinish og så er du klar for maling!

Sjekk nettstedet mitt for trinnvise bilder av måleboksen og denne prosessen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta