C4 Corvette, som tar vare på Targa-taket i akryl

C

På grunn av min bakgrunn innen plastproduksjon, får jeg mange telefoner og forespørsler om hvordan jeg skal ta vare på din C4 Corvette Acrylic Targa Top. Grunnleggende vedlikehold av taket bidrar langt i å øke levetiden og utseendet til akrylpanelet.

For en liten bakgrunn, da Chevrolet re-designet Corvetten for introduksjon i 1984, designet de mange gode ideer brukt i andre sportsbiler tidligere. I stedet for T-Top takpaneler som hadde blitt brukt i Corvette C3 fra 1968-1983, valgte de i stedet for et Targa-tak som Porsche 911. Standardtaket var et glassfiberpanel malt i samme farge som bilen. Chevrolet hadde også et valgfritt månetak som inneholdt en bronse eller blå røkt plast. Opprinnelig ble Lexan brukt i taket i 1984, men ble funnet å være lett ripete. Lexan er et svært bruddbestandig materiale, men ulempen for dets bruddmotstand er den myke overflaten som riper ganske lett. Som en sidenotat bruker alle racerbiler Lexan for frontrutene sine fra de lokale banene til Nascar Nextel Cup Series. I Nextel Cup og Nationwide Series bruker løpslagene avrivningsfilmer på toppen av Lexan som kan fjernes under løpet, noe som minimerer riper på frontruten. Senere i 1984-modellåret gikk General Motors over til akryl med et ripebestandig belegg for å forhindre riper i taket.

Å ta vare på et takpanel i akryl er enkelt. Vask panelet med mildt vaskemiddel, standard bilvaskemiddel fra Walmart er greit. Nøkkelen er å spraye taket med en slangebrønn for å fjerne alt av løst smuss FØR DU TØRKER SÅPEKLUTTEN PÅ DET. Etter at taket er tørt, påfør voks på taket. Det er viktig å IKKE bruke en renere voks, gjenta IKKE bruk en renere voks da den har slipemidler for å rense skitt og oksidasjonsjord inn i lakken på en bil og det VIL ripe opp plexiglasstaket. Jeg foreslår å påføre flere lag med voks, og påføre dem ofte da voksen vil brenne av i den varme solen.

Å fjerne dype riper fra taket er litt vanskeligere, men hvis du er forsiktig og forsiktig bør det ikke være noe problem. Først må du pusse ut ripen med 1200 sandpapir. Personlig bruker jeg vått/tørt papir og våtsliper ripen med vann som har litt oppvaskmiddel blandet i. Vannet fungerer som et smøremiddel for å holde overflateriper fra sandpapiret til et minimum. Etter dette trinnet, tørk området og poler det ut. Hvis det er en liten ripe, kan du håndgni den ut. Begynn med en kraftig polering, poler ut området med en myk fille. Poler den deretter ut med en poleringsmasse til alle ripene er ute og glansen har kommet ut. Det siste trinnet er å påføre et par lag med voks på taket. Hvis ripen er stor, må du bruke et poleringshjul. Før du bruker en polerskive, sørg for at du har erfaring med den. Hvis ikke, foreslår jeg at du ringer en bilforhandler i ditt område.

For fine overflateriper trenger du ikke bruke sandpapir, bare håndpuss taket lett med en ripefjernerblanding, som Maguires. Det kan ta litt tid, så vær tålmodig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta