By | June 4, 2022

Интернет бумът далеч не е приключил, въпреки че през последните няколко години се развива малко по-различно; едва ли е изненадващо, тъй като технологиите напредват и тенденциите се променят. Световната мрежа е най-големият информационен ресурс в целия свят и каквито и да са нуждите ви, Интернет може да предостави. Това, което започна като балон, скоро се превърна в огромна приливна вълна и онлайн образованието е една от областите, които все още се увеличават, вероятно повече от всякога.

Можете да пазарувате онлайн, можете да гледате телевизия онлайн и дори можете да резервирате своите ваканции онлайн или да работите онлайн и сега можете да завършите напълно легитимни и признати образователни курсове онлайн. Далеч от алтернативната форма на обучение, използвана само от работещите родители, тя става също толкова популярна сред тийнейджърите и професионалистите по целия свят. Няма граници за учене, когато използвате интернет. Можете да изучавате курс, който местните колежи и образователни институции във вашия район не предлагат и можете да го направите, без да се налага да вършите работата си и да напускате дома си.

Не е необходимо да отнемате три години, за да завършите курс; често можете да работите със свое собствено темпо, като се вписвате в ангажиментите си и според свободното си време.

Какви курсове се предлагат?

Освен курсовете, предназначени основно за завършване в Интернет, много образователни институции сега са склонни да предлагат основните курсове, които да бъдат завършени в комфорта на собствения ви дом. Колежските и магистърските степени се предлагат по почти всеки предмет, който можете да си представите, с много предимства пред традиционния подход за „класна стая“.

Електронното обучение също предлага широк спектър от теми, от американска история до зоология и всичко между тях. Може би сте на пълен работен ден и искате промяна в кариерата. Не много от нас могат да си позволят просто да се откажат от работата и да се върнат в колежа, така че онлайн образованието може да бъде идеалният отговор.

Може би сте безработен и не можете да намерите работа, подходяща за вас или за квалификацията и опита, които имате. Онлайн обучението може да ви предложи възможност да получите повече квалификации без разходи за пътуване или настаняване.

Защо трябва да избера онлайн образователен курс?

Има много предимства на онлайн обучението. Курсовете обикновено са пригодени да отговарят на различните изисквания, които се налагат в общността за онлайн обучение. Обикновено сте свободни да учите в свое собствено време и темпо, така че имате възможност да завършите избрания от вас курс бързо или толкова бавно, колкото искате.

Няма никакви пътни разходи, свързани с онлайн обучението, нито време за пътуване. Единственото време, което ще трябва да посветите на обучението си, ще бъде времето, което прекарвате в учене и всякакви пътувания до библиотеката или друга институция, от която може да се нуждаете.

Много работни места и кариери изискват добро познаване на Интернет и като завършите курса си онлайн, вече сте много стъпки по-близо до тази цел. Ще имате отлични познания по интернет изследвания; винаги можете да намерите информацията, която е полезна за вас.

Има някои фактори, които трябва да имате предвид, когато решавате дали да изберете онлайн обучение или по-традиционно обучение в класната стая. Ще ви трябва сравнително актуален компютър, заедно с интернет връзка. За щастие цените на компютрите паднаха през последните години, така че можете да получите компютри с възможност за малко повече от $300. Ако обмисляте да използвате eBay или да закупите ремонтиран компютър, тогава можете да намалите тази цена още повече. Не забравяйте, че ще ви трябват принтер, оперативен софтуер, софтуер за текстообработка и интернет връзка, но отново цената на тях е паднала драстично.

Ако нямате много работни познания за компютър или интернет, в началото ще трябва да се ориентирате и това може да изглежда трудна задача за начинаещия. Не се паникьосвайте, просто се придържайте към това и си купете (или вземете назаем от приятели или библиотеката) книги за това как да използвате софтуера, от който ще се нуждаете. Веднъж онлайн, Интернет разполага с цялата тази информация под ръка и светът се превръща във ваша детска площадка.

Резюме на онлайн обучението.

Онлайн образованието може да помогне на всички хора от всички слоеве като например да получат образованието, което искат да подобрят сами или да напреднат в кариерата, която вече имат. Независимо дали сте работещ родител или безработен бакалавър, има курсове, които можете да завършите чрез онлайн обучение.

Онлайн обучението предлага много предимства и малко клопки в сравнение с по-традиционния подход за „класна стая“, но трябва внимателно да обмислите възможностите си, преди да се включите.

Има разходи, свързани с почти всички онлайн образователни курсове, но те обикновено са малко повече от разходите за учене в колеж и като вземете предвид, че няма пътни разходи и допълнителни разходи за живот, може да откриете, че онлайн образованието е много повече финансово жизнеспособен вариант.

©2005 Джон Томпсън