Er dette min bil eller en romferge?

E

Hvordan bilelektronikk endrer hverdagen din, på veien og i bilbutikken

· Du kjører hjem til en venn og kollisjonsputelyset blinker: Da husker du at det alltid gjør dette når du har hunden din Max bak.

· Du tar tak i dørhåndtaket for å åpne døren og bilalarmen din går av, alle ser på deg og du føler deg som en tyv.

· Du nærmer deg et stoppskilt og bilen din går plutselig i lav tomgang og stopper.

· Du låser opp bilen og alle vinduene går ned. Dette skjer kun på kalde vinterturer.

Rare ting skjer med bilen din, og du aner ikke hvorfor. Borte er tiden da Gjør-det-selv kunne løse mange bilproblemer. Dagens kjøretøy er mye mer som romskip eller i det minste som et fly. Faktisk kan bilen din inneholde 60-80 separate små datamaskiner som gir mer datakraft enn Airbus A310 fra 1982 eller Apollo Moon Lander!

Fordi moderne biler er mer som komplekse elektronisk kontrollerte romskip, ligner ikke innsiden deres mye på biler for tjue år siden. I stedet for ting som en forgasser finner du mange ledninger under bilens panser, kobler sensorer til datamaskinene og gir status på bilens vitale funksjoner. Elektronikk muliggjør enestående funksjonalitet som hybridkraft eller sikkerhetsfunksjoner som kollisjonsputer, ABS eller stabilitetskontroll, bare for å nevne noen. Vedlikeholdsjobber som en tune-up pleide å bety å få motorens ytelse tilbake på rett spor. I dag tar innebygd programvare seg av det ved å sjekke hele tiden tusenvis av sensorsignaler som kompenserer for utslitte tennplugger, tette filtre osv. Den såkalte limp-home-funksjonen lar deg kjøre med begrenset kraft når motoren er i trøbbel. I gamle dager kan dette ha betydd et sammenbrudd.

Hvis bilen din er like kompleks som et romskip og får deg til å føle deg hjelpeløs hver gang den spiller rare triks med deg, vil du kanskje ha en løsning for forebyggende vedlikehold i romalderen. Hva med å pilotere som en ekte romskippilot og ikke bekymre deg for uforklarlige funksjonsfeil? Det er det fagfolk i bilbutikker som tar seg av. Ikke bare inspiserer, utfører de service og erstatter de fortsatt gjenværende 5000 bevegelige delene; de forstår også elektronikkens bivirkninger, kjører komplekse diagnose- og testsekvenser for å fikse og unngå funksjonsfeil. Siden elektronikk maskerer nye problemer slik at det ikke er noe synlige tegn for deg før mye senere, må teknikere i butikken din finne årsaken tidlig. Når det er for sent, kan du ha behov for å bytte ut dyre deler. En hastighetssensor som blir dårlig og kompensert av programvaren kan begynne å brenne giroljen din lenge før motorlampen lyser. Spør ekspertene i butikken din om romtidsvedlikehold for kjøretøyet ditt. La dem gi deg det riktige programmet for å møte dine serviceprioriteringer (Og ikke glem å spørre dem om Max og kollisjonsputelyset).

PS: Max er faktisk årsaken til det blinkende kollisjonsputelyset. Kollisjonspute-programvaren oppdaget det okkuperte setet. Personen ser imidlertid ut til å bevege seg veldig uberegnelig (Max hopper rundt i baksetet), noe som ikke er det programvaren forventer at mennesker ville gjøre. Så den konkluderer med en defekt ledning som årsak og trigger kollisjonsputelyset til å blinke.

PPS: Opplevde du flotte og/eller rare ting med bilen din? Legg igjen en kommentar i seksjonen nedenfor. Jeg vil gjerne hjelpe deg med å utforske hva som er mulig gjennom elektronikk.

Uwe Kleinschmidt

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta