Er foreldre som gir gaver ute av kontroll? Jeg vil ha en Ferrari

E

Er foreldre som gir gaver ute av kontroll?

Eller

Alt jeg vil ha til jul er mine to fortenner og en Ferrari

Hvis å gi er bedre enn å motta, når er det upassende å gi? Dette er givingssesongen. Skal vi regne alle slags gaver over barna våre, eller er denne tiden av året et undervisningsmoment som vil vare gjennom denne sesongen og utover. Gaver, gaver og flere gaver resulterer i mer, mer og mer rot og, verre, leksjoner tapt på mottakerne. Nei, du kan ikke ha en Ferrari. Du må vente til du er 16.

Dessverre for mottakerne kan gaver flyte gjennom året som premier eller belønninger som ikke er fortjent. Giverne vet hvem du er. Å ta ut søppel, lage sengen din, pusse tennene, få gode karakterer, være hyggelig mot søsteren din eller dekke bordet er IKKE anledninger som fortjener gaver. Nå er det nok! Det er spesielle begivenheter hvert år som garanterer å gi gaver, men måtehold er slagordet selv om du har råd til Ferrari.

Bare fordi niendeklassingen din vil ha et Gucci-belte på 400 dollar, betyr det ikke at han får det. Den siste iPhone? Glem det, kompis. Og jeg kan ikke tro hva barnebarnet mitt ønsket seg til jul. Egentlig har jeg aldri hørt om det, men det er raseri på videregående skole i Connecticut, og barna betaler store penger for det.

Det er en skjorte som heter Supreme. Barn vil betale flere hundre dollar for privilegiet å ha på seg en skjorte som ikke engang har navnet Mickey Mantle på baksiden. Og ifølge mitt barnebarn kan prisene gå så høyt som tusen dollar. HERREGUD.

Selv om du har råd til forseggjorte gaver, ikke gjør det. Hvis tigging vedvarer, vil mine standard svar være følgende:

• Bruk pengene du har spart.

• Vent til du har lagret nok.

• Kanskje når du tar eksamen fra høyskolen.

• Ja sikkert. Ikke i år.

• Spør bestemoren din.

• Trenger du flere Legos? Du har nok til å åpne ditt eget Legoland. Hva med noen Lincoln Logger?

Leksjoner lært

Her er en leksjon om å gi. Avhengig av alder, kjøp barna dine noen gaver hver som er øremerket et barn eller en familie i nød. Deretter, med barna dine som følger deg, kan du levere gavene til familien eller organisasjonen som skal dele dem ut. Nei, du kan ikke sitte på fanget mitt mens jeg kjører.

For eksempel vil Toys for Tots, sponset av United States Marine Corps, ta imot bidragene dine, det samme vil det lokale hjemløse senteret. Hvis barna dine er gamle nok til å ha sine egne penger, gi dem friheten til å kjøpe gaver og bestemme de trengende mottakerne. Husk at de ikke er trengende. Hvis de er det, ignorer dette avsnittet.

Mange bedehus har departementer som når ut til lokalsamfunnet for å tjene de mindre heldige. Å gi er ikke begrenset til håndgripelige gaver, men inkluderer også å gi din tids gave til lokale organisasjoner som tjener samfunnet. Tid er det samme som penger.

Bli kvitt rotet og ha det bra med det

Har du en garasje eller loft fullt av “ting” som du eller barna dine ikke bruker? Ikke vent til den gavegivende tiden på året for å bli kvitt den. Som en familie, samle den, pakk bilen og kjør til passende donasjonssentre. Føles det ikke bra nå? Og naboene slutter å snakke om deg.

En fersk artikkel i New York Post fanget mitt øye. “Present Tense” av Naomi Schaefer Riley refererer til den bestselgende forfatteren Marie Kondo, som skrev The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing. Fru Kondo understreker en “minimalistisk” livsstil. Det høres ut som en god idé, men min vekt er mindre om rot og mer om å etablere en kultur i hvert hjem som praktiserer de tre K -ene: Karing, Kompassion og Kindness. Merk det, men skriv det riktig.

Antikken

I barndommen i antikken forventet jeg ikke mye, foreldrene mine hadde ikke råd til mye, og jeg mottok ikke mye når det gjaldt gavegaver eller, for den saks skyld, hele året. Alt jeg noen gang ønsket å overleve i nabolaget mitt var fire ting som ville gjøre meg til den lykkeligste gutten på blokken: en sykkel, en baseballhanske, en baseball og en rosa Spalding. Vi brukte den rosa gummikulen til å leke bueball og stickball.

Som forelder og besteforeldre fulgte jeg etter og droppet aldri dyre gaver til barna og barnebarna mine. Jeg ga vanligvis bøker, penger og gode råd om viktigheten av å lese og ta dine egne valg.

Ja, men det er 2017

Denne “meg første” generasjonen spiser for de siste elektroniske godbitene, motoriserte leker, designerklær og, Gud hjelpe oss, videospill. Ikke gi etter: gi heller til de i samfunnet ditt som trenger mat, klær, bøker, en sykkel og kanskje en baseballhanske.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta