Et tilbakeblikk på de mest imponerende racerbilmotorene

E

Visste du at racerbiler må ha ekstremt kraftige motorer for å være vinnere? Foruten aerodynamikken som er implementert og modifikasjonene, er motoren det som gjør bilen til den ultimate vinneren.

La oss starte med den berømte Formel 1 Ferrari. En av de mest kjente motorene i F1 var Ferrari V10 F1. Det var en 3,0 liters, ti sylindret racerbil som sto for 57 seire.

Porsche Flat 6 er et annet racerkjøretøy som har gjort inntrykk på verden. Det var en 2,0 liters luftkjølt motor. Den siste versjonen av denne Porschen har fått imponerende resultater ved å vinne mange løp gjennom årene.

Porsche Flat 12 har en av de største motorene i racingindustrien. Det er to flate seks motorer pakket inn i denne bilen. Det er en 4,5 liters motor som har 1500 hestekrefter. Du kan forestille deg hvor trang sjåføren må ha vært for å få plass til denne massive maskinen.

Mazda R26B 4-rotoren kan ha vært en av de sprøeste modellene i racingindustrien. Å ha deltatt i 21 løp og kun vinne ett kan være en merkelig statistikk. Dette ene løpet var LeMans og det gjorde inntrykk siden det var den eneste bilen som ikke var en konvensjonell stempelmotor, og det var et unikt merke.

BMW S14 var starten på M-serien. Som vinner av mesterskapet, men vant ingen løp, var det rett og slett en 2,5 liters motor med bare fire sylindre.

Audi R10-18 TDI har vært gjennom mange endringer over tid, men har alltid hatt en minneverdig motor. Opprinnelig var denne modellen en bensinmotor som hadde ti sylindre. Dette ble deltatt i LeMans-løpet og vant. Imidlertid bestemte produsentene seg for å plassere en dieselmotor med tolv sylindre og to turboer. Nå er det utrolig mye kraft i bare en enkelt racerbil. Ikke engang Formel 1-biler har V12-motor.

En racerbil må alltid være utstyrt med de beste mekaniske og elektriske delene. Race er der for å bevise kvaliteten på bilen før de kjører ut i byens gater. Racerbiler tester også hvor godt en motor tåler ekstreme forhold som varme, regn og snø.

Racerbaner er også de beste stedene for dekk produsenter for å teste sine nye produkter. Gummi må tåle varme og friksjon over lange perioder, og spordagen er tiden for å teste det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta