Ferrari 348 TB og TS sportsbil

F

Ferrari 348 – En nærmere titt på denne klassiske sportsbilens ytelse, tekniske data, funksjoner, sammenligning av rivaler, historie, brukte priser

fra klassisk til moderne

BILEN

Ferrari 348 TB

Ferrari 348 TB sportsbil, som ble lansert i 1989, var erstatningen for 328- og 308 -seriene, som i løpet av en periode på rundt fjorten år var blant de bestselgende sportsbilene produsert av Ferrari.

348 ble tilbudt som både en TB Berlinetta-coupé og en TS-variant i Targa-stil, der “T” refererte til at girkassen var plassert på tvers.

I tråd med nomenklaturen til forgjengerne refererte “34” i bilens navn til motorens kapasitet, mens “8” angav antall sylindere.

348 TB representerte den aller første modellen som ble annonsert siden Ferrari -grunnleggerens død i 1988.

Karosseristylingen var av Pininfarina, og viste en tydelig likhet med Ferrari Testarossa, spesielt i forhold til sideluftinntakene og de rektangulære baklysene.

Den brukte et monocoque-chassis som var festet til motorens underramme for enkel fjerning av motoren under vedlikehold. Begge var laget av stål, det samme var karosseripanelene.

I tidligere radiatormodeller foran kjørte kjølevæskeslangene under hytta. Nå, med 348, ble både olje- og kjølevæskestråler flyttet til sidene, slik at det ble lettere å holde hytta kjølig.

Følgelig tjente radiatorristen foran ikke noe nyttig formål bortsett fra å beholde det tradisjonelle bildet av bilens frontdel.

Deler av fjæringen ble designet slik at kjørehøyden kunne justeres til rådende forhold.

Interiøret var velutstyrt, og inkluderte klimaanlegg, skinnseter med justerbare hodestøtter, elektrisk betjente vinduer og oppvarmede dørspeil.

Den hadde vakuumassisterte ventilerte skivebremser rundt og knyttet til ABS, samt to Bosch Motronic 2.5 motorstyringsenheter.

I senere modeller ble batteriet flyttet til venstre frontvinge for å gi forbedret vektfordeling.

Da produksjonen ble avsluttet i 1995, hadde det blitt bygget totalt 2895 enheter av 348 TB.

Ferrari 348 TS

Introdusert ved siden av 348 TB i 1989 var 348 TS sportsbilen, med en Targa -topp, der spesifikasjonen til begge var identiske.

I 1995, da produksjonen ble avsluttet, ble 4.230 enheter av de 348 TS bygget.

MOTOREN

Begge variantene ble drevet av en mid-motor, dobbel overliggende kam, V8-enhet, med fire ventiler per sylinder, som tidligere var montert på 288 GTO.

Den ble plassert på langs, med en tverrgående girkasse, som ga et veldig balansert annonsestabilt arrangement.

Den var utstyrt med en Bosch Motronic -enhet, som kontrollerte både drivstoffinnsprøytning og tenningssystem, en femlager veivaksel og et kompresjonsforhold på 10,4: 1.

348 TB utviklet 300 hk ved 7000 o/min (med rød linje på 7500 o/min) og 229 fot/lbs dreiemoment ved 4000 o/min.

Utstyrt med en fem-trinns manuell all synkromesh girkasse, produserte den en toppfart på 171 mph og en 0-60 mph tid på 6,0 sekunder.

Den brukte tørr sumpsmøring for å eliminere oljesult når den ble kjørt eller svinger hardt.

KONKURRANSEN

Ferrari 348s umiddelbare konkurranse besto av: Porsche 964 Carrera, TVR Griffith og Lotus Esprit Sport 300. Ferrari -ytelse:

SPORTBILER TIL SALG

På bruktmarkedet ble en Ferrari 348 TB sportsbil i utmerket stand solgt på auksjon for nesten $ 75 000.

På den annen side ville en Ferrari 348 TS i god stand hente $ 50 000, mens et eksempel på et showroom ville koste $ 85 000.

Flere klassiske biler fra Ferrari.

Dette markerer slutten på min anmeldelse av sportsbilen Ferrari 348 TB og TS

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta