Ferrari 360 Challenge Stradale sportsbil

F

Ferrari 360 Challenge Stradale – En nærmere titt på denne klassiske sportsbilens ytelse, tekniske data, funksjoner, sammenligning av rivaler, historie, brukte priser.

Fra klassisk til moderne

BILEN

Challenge Stradale sportsbil ble introdusert av Ferrari i 1999, sammen med lanseringen av 360 Modena og Spider.

Stradale var den mest effektive veigående varianten i 360-serien.

Det var etterfølgeren til 355 Challenge sportsvogn hvis utvikling nådde en topp i 1998 med Evolution -varianten, som var en nesten komplett fabrikkmontert racerbil.

360 Challenge var basert på 360 Modena, og var en racer i begrenset opplag som ble designet av Ferrari for å bruke 20 % av tiden som en banedagsløper, og de resterende 80 % som en gående sportsbil.

Challenge Stradale var hele 110 kg lettere enn den grunnleggende 360 ​​Modena som et resultat av en rekke vektbesparende tiltak, som inkluderte:

  • Fjerne radioen
  • Erstatter vindusglass med plexiglass
  • Bruker Alcantara -stoff i stedet for skinninteriøret
  • Redusere vekten på støtfangere og skjørt ved å bruke spesielle lister
  • Fjerner det innvendige lyddempende materialet
  • Bruke karbonfiber speil
  • Legger til de valgfrie karbonfiberstolene fra Modena

Disse endringene ga en vektbesparelse på 94 kg.

Ytterligere 16 kg ble utstyrt med 19 -tommers veihjul ved å bruke Brembo -bremser, laget av et karbonkomposittmateriale, som både forhindret bremsesvikt og forbedret håndtering på grunn av redusert vekt,

Motoren, karosseripanelene og chassiset var alle konstruert av aluminium.

Når du bruker standard seks-trinns F1-stil paddle shift girskifte system, kan føreren kaste en bryter og velge enten Sport eller Race-modus.

Når det gjelder sistnevnte, da trekkontrollen ble slått av, var det en funksjon som gjorde at føreren kunne starte en høy ytelse, så lenge de rådende kjøreforholdene tillot bilen å utvikle tilstrekkelig grep.

Chassiset til Stradale var designet slik at tyngdepunktet var 15 mm lavere enn standardbilen.

Alle ikke-essensielle innredninger som tepper og matter var fjernet, og dørpanelene var konstruert av karbonfiber.

Den brukte lette rullestenger i aluminium bak setene som var designet spesielt for bilen, og var utstyrt med stivere fjærer og justerbar datamaskinstyrt demping.

Med en modifisert karbonfiber underbrett ble nedkraften ytterligere økt jo hardere bilen ble kjørt.

MOTOREN

360 Challenge ble drevet av samme 3,6 liters V8-enhet med mellommotor, med fem ventiler per sylinder, som de andre 360-variantene, og utviklet 425 hk ved 8500 o/min, og 275 ft/lbs dreiemoment ved 4750 o/min.

Dette ga en toppfart på 186 mph og en tid på 0-62 mph på 4,0 sekunder.

Effekten ble økt ved å bruke forbrenningskamre med høy kompresjon med polerte porter og øke kompresjonen noe til 11,2: 1.

Totalvekten til motoren og girkassen ble redusert med 11 kg ved å bruke en kortere, lett, rustfri stål eksosboks bak og modifiserte utløpsrør.

KONKURRANSE

Typisk konkurranse om 360 Challenge Stradale inkluderte følgende: Lamborghini Murcielago og Dodge Viper SRT-10. Ferrari ytelse:

SPORTBILER TIL SALG

Med en opprinnelig pris på 195 000 dollar, på bruktmarkedet, ville en Ferrari 360 Challenge Stradale som var i god stand hente rundt 160 000 dollar, mens et eksempel i utstillingslokaltilstand ville kommandere i området $ 320 000.

Nok en av disse klassiske bilene fra Ferrari.

Dette markerer slutten på min anmeldelse av sportsbilen Ferrari 360 Challenge Stradale

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta