Ferrari 360 Modena sportsbil

F

Ferrari 360 Modena – En nærmere titt på denne klassiske sportsbilens ytelse, tekniske data, funksjoner, sammenligning av rivaler, historie, brukte priser.

Fra klassisk til moderne:

BILEN

360 Modena sportsvogn ble introdusert av Ferrari i 1999, og navngav bilen etter byen der selskapets grunnlegger ble født.

Med en lanseringspris på $ 140 000, erstattet 360 den vellykkede 355 -serien, og besto av de to seters Modena Berlinetta coupé, Spider cabriolet og Challenge -varianten.

I motsetning til 355 som var utstyrt med et stålchassis, inneholdt 360 et nytt, litt større aluminiumsromramme -chassis, som hadde godt av at det var opptil 40% sterkere, og likevel var rundt 100 kg, eller 25% , lettere.

Med styling igjen i hendene på Pininfarina, var det en bevegelse mot mykere linjer, og inkluderte fjerning av popup-frontlysene, hvis død ble signalisert i 355.

Hytta til 360 var mye mer romslig enn den i 355 -serien på grunn av de økte dimensjonene til aluminiumsunderstellet, og interiøret var utstyrt med skinnbekledning.

Blant tilleggsutstyrene var karbonfiber seter og et racing eksos system.

Når det gjelder drivstofforbruk, registrerte den 13 mpg i byen og 19 mph på motorveien.

Karosseripanelene var laget av aluminium, og den brukte vakuumassisterte 13 tommers ventilerte skivebremser rundt og knyttet til ABS, pluss fjærhjulsuavhengig fjæring.

Luft fra de fremre kanalene strømmet under underbrettet til de to diffusorene bak, og dette ga en nedkraft som gradvis økte ettersom bilen akselererte. På denne måten ble veibestandigheten radikalt forbedret.

Smøring av tørr sump ble beholdt, det samme var en femlagers veivaksel, ASR -trekkraftkontroll og differensial med begrenset skli.

Spjeldene hadde sin egen elektroniske kontrollenhet for å håndtere vertikal eller horisontal bevegelse i bilen.

Da produksjonen ble avsluttet i 2005, hadde det blitt bygget totalt 8 800 enheter av Ferrari Modena sportsbil.

MOTOREN

Hver av sportsbiler i 360-serien delte de samme større 3,6 liter, DOHC, mellomhjulsdrevne, bakhjulsdrevne V8-enhetene, med fem ventiler per sylinder som, i likhet med 355, brukte lette interiørkomponenter, for eksempel titanstenger.

Den var utstyrt med en flat veivaksel for å forhindre ujevne avfyrings- og timingproblemer ved bruk av en kryssplanenhet.

Den utviklet 395 hk ved rødlinjen på 8500 o/min, og 275 ft/lbs dreiemoment ved 4750 o/min, hvorav størstedelen var tilgjengelig rundt 3000 rpm.

Kompresjonsforholdet forble på 11: 1, det fortsatte å bruke elektronisk drivstofftenning og var utstyrt med det siste Bosch ME 7.3 -motorstyringssystemet.

Koblet til en sekstrinns, alle synkronmesh, manuell girkasse eller den valgfrie F1-stilen padle girskivenhet, produserte den en toppfart på 189 mph og en 0-60 mph tid på 4,2 sek.

Det valgfrie systemet hadde to padler bak rattet slik at den høyre padlen byttet gir, mens den venstre byttet ned, og hvert girskifte tok bare 150 millisekunder.

Uten clutchpedal klarte den elektroniske kontrollenheten i girkassen girskiftene når den var tilpasset motorens turtall.

KONKURRANSE

Typisk konkurranse for sportsbilen Ferrari 360 Modena inkluderte følgende: Porsche 996 GT2, Aston Martin V12 Vanquish og TVR Tuscan S. Ferrari -ytelse:

SPORTBILER TIL SALG

På bruktmarkedet ville en Ferrari 360 Modena, i god stand, selge for rundt $ 60 000, mens et upåklagelig eksempel ville koste rundt $ 100 000.

En av de klassiske bilene fra Ferrari.

Dette markerer slutten på min anmeldelse av Ferrari 360 Modena sportsbil

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta