Ferrari 458 Speciale og Speciale A sportsbil

F

Ferrari 458 Speciale – En nærmere titt på denne sportsbilens ytelse, tekniske data, funksjoner, sammenligning av rivaler, historie, brukte priser fra klassisk til moderne.

Ferrari 458 Speciale

BILEN

Ferrari 458 Speciale sportsbil ble lansert i 2013 på Frankfurt Motor Show, med en prislapp på 298 000 pund, og var basert på 458 Italia.

Eksternt var det mest særegne trekket de blå og hvite stripene langs midten av bilen.

Tillegg som forbedret aerodynamikk inkluderte:

  • En panser som inneholdt reversventiler som bidro til å redusere motstanden
  • Terskler som var utstyrt med finner
  • En bakspoiler, med en modifisert form, plassert høyere opp og med økt overflateareal, ga ytterligere downforce
  • Restylerte komposittstøtfangere som inneholdt kanaler som bremset luften og økte bakkeeffekten

En annen interessant funksjon involverte bevegelige klaffer både foran og bak. Ved lave hastigheter ble klaffene stengt og ledet kjøleluft inn på radiatorene.

Etter hvert som hastigheten økte, åpnet klaffene seg og reduserte motstanden ved å begrense luftstrømmen til radiatorene. På denne måten var det en økning i nedstyrken bak i bilen.

Under den bakre grillen besto eksosen av to rør i stedet for trioen på den andre varianten, mens en stor bakre diffusor ytterligere økte nedstyrken.

Et spennende tillegg til de elektroniske kontrollsystemene ble referert til som Side Slip Angle Control, eller SCC, som innebar å analysere vinkelen mellom et hjuls faktiske retning og den det pekte mot, og henvise avlesningene til målrettede verdier.

Resultatet var at, med F1-Trac, nivået på trekkraftskontrollen i forhold til rådende veiforhold kunne håndteres, mens E-Diff, den elektroniske begrensningsdifferensialen, ville overvåke dreiemomentet som påføres hvert hjul.

Sportsbilen 458 Speciale hadde en tørrvekt på 1290 kg, omtrent 90 kg mindre enn 458 Italia, og med spesifikke vektbesparende tiltak var selve motoren 7 kg lettere.

Den brukte de nyeste Brembo skivebremsene med forbedrede pads, noe som økte varmespredningen og bidro til å produsere kortere stoppavstander, for eksempel 62 mph til null på bare 31 meter.

Den var utstyrt med nydesignede 20 tommers smidde veihjul som reduserte totalvekten med ytterligere 10 kg.

MOTOREN

458 Speciale sportsvogn ble drevet av den samme 4,5 liters V8 -motoren som i 458 Italia, men effekten ble økt til 597 hk ved 9000 o/min (rød linje) og 398 fot/lbs dreiemoment ved 6000 o/min.

Utstyrt med en 7-trinns Getrag-girkasse, produserte den en toppfart på 202 mph, og en 0-60 mph tid på 3,0 sekunder, med 0-125 mph på 9,1 sekunder.

Motoren var den kraftigste ikke-turboenheten som er produsert til dags dato, og brukte et massivt kompresjonsforhold på 14: 1 som ble produsert ved å endre stemplenes geometri og bruke lette komponenter.

Fad-girkassen i F1-stil, med dobbel clutch, ble nå utstyrt med ny programvare, noe som resulterte i at det tok tid før motorens turtall samsvarer med riktig gir for å bli vesentlig redusert. Tekniske data

KONKURRANSE

Typisk konkurranse for Ferrari 458 Speciale inkluderte følgende sportsbiler: Audi R8 GT og Lamborghini Gallardo LP560-4. Ferrari ytelse:

Ferrari 458 Speciale A

BILEN

I 2014, et år etter introduksjonen av 458 Speciale coupe, ble den konvertible varianten lansert, og betegnet sportsbilen 458 Speciale A, der bokstaven “A” refererte til begrepet Aperta, som var italiensk for Open.

Den ble bygget som en begrenset utgave av bare 499 enheter, og med samme motor og girkasse, produserte den samme 0-60 mph-tiden på 2,8 sekunder, men toppfarten ble redusert fra 202 til 199 mph.

Den veide bare 50 kg mer enn coupévarianten, og brukte den samme automatisk betjente hardtoppen i aluminium, som den ble brukt i sportsvognen 458 Italia Spider, som lagret seg unna foran motorrommet på bare 14 sekunder. Tekniske data:

KONKURRANSE

Typisk konkurranse for Ferrari 458 Speciale A inkluderte følgende sportsbiler: Audi R8 V10 Spider og Lamborghini Huracan LP610-4 cabriolet. Ferrari ytelse:

Dette markerer slutten på min anmeldelse av sportsbilen Ferrari 458 Speciale

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta