Ferrari Scuderia Spider 16M sportsbil

F

Ferrari Scuderia Spider 16M – En nærmere titt på denne sportsbilens ytelse, tekniske data, funksjoner, sammenligning av rivaler, historie, brukte priser

fra klassisk til moderne

BILEN

Sportsbilen Scuderia Spider 16M ble lansert av Ferrari i november 2008 for å feire nok en seier (den sekstende, og dermed tittelen) i Formel 1 -konstruktørens verdensmesterskap.

Denne bragden ble minnet ved tillegg av en unik plakett på baksiden av bilen, mens et ytterligere tegn, som viser utmerkelsen “Limited Series”, ble plassert på dashbordet.

Begrenset til 499 enheter var det i hovedsak den konvertible varianten av 430 Scuderia som ble introdusert et år tidligere.

Den veide inn 1340 kg netto, omtrent 80 kg lettere enn F430 Spider.

Dette ble oppnådd ved omfattende bruk av karbonfiberkomponenter, tilsetning av lette støtfangere foran og bak, og spesialdesignede 19 tommers fem -eikers smidde lettmetallfelger.

Chassiset fikk ytterligere forsterkning for å kompensere for den ekstra effekten, sammen med større karbonkeramiske skivebremser og kaliber foran.

De fem bryterne Manettino, plassert på rattet, ble beholdt for å integrere F1-girkassen med CST og F1-Trac, stabilitets- og trekkraftkontrollsystemene, som inkorporerte den elektroniske begrensede slip differenialen, E-Diff.

Bortsett fra standard fargeskjema for en svart karosseri kombinert med grå trim, var det et alternativ tilgjengelig for Scuderia Spider 16M og besto av et format med tre forskjellige farger.

En annen funksjon var inkluderingen av en ny generasjon lydsystem der det kan kobles til en tilpasset Ferrari iPod.

MOTOREN

Scuderia Spider 16M ble drevet av den samme 4,3 liters V8-midtmotoren som ble brukt i 430 Scuderia, og leverte 510 hk ved 8500 o/min (redline 8640) og dreiemoment på 347 ft/lbs ved 5250 o/min.

Med et kompresjonsforhold på 11,9: 1 og utstyrt med en seks-trinns F1-stil paddle shift girkasse, ga dette en toppfart på 196 mph og en 0-60 mph tid på 3,6 sek.

Som forventet var ytelsen noe lavere på F430 Scuderia. Tekniske data:

KONKURRANSE

Typisk konkurranse for Ferrari Scuderia Spider 16M kom fra Porsche 997 GT3, Mercedes SLR McLaren og Lamborghini Gallardo sportsbiler. Ferrari ytelse:

SPORTBILER TIL SALG

En Ferrari Scuderia Spider 16M i god stand ville hente rundt $ 180 000, mens en i utstillingslokaltilstand ville kommando i området $ 350 000.

Nok en superbil fra Ferrari.

Dette markerer slutten på min anmeldelse av Ferrari Scuderia Spider 16M sportsbil

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta