Ford Mustang 4-trinns girkobling fra 1969 forklart

F

Ford 1969 Mustang 4-trinns girkobling ble bare laget i ett år. Kontrollboksen var helt annerledes enn de tidligere 4-trinns girskifterne Ford laget. En stor grunn var at den omvendte låsefunksjonen var i girkassen og ikke i håndtaket. Som var årsaken til den korte levetiden, den omvendte sperren var et fjærstålstykke som var veldig sprøtt, og det samme var hovedfjæren inne i huset. Levetiden til disse delene var sannsynligvis omtrent 65 000 miles før feil, avhengig av hvor mange ganger bilen ble satt i revers. Når dette skjedde, ble skifting fra 3. til 2. gir uten motstand et eventyr, noe som en gang resulterte i å gå i revers mens du går fremover.

Biler som blir restaurert i dag ved hjelp av reservedeler vil sjelden nå 65 000 miles eller settes i revers veldig mye. Den generelle forskyvningen av koblingen har aldri vært et stort problem, noen dragracere kan hevde dette, men for daglig kjøring presterte koblingen bra. Stengene og spakene ligner de tidligere bilene i Mustang og Torino-stil, men med forskjellige bøyninger. Mustang-spaker er lengre og Torino-spaker er de samme som de tidligere modellene.

1969 4-trinns shifter kontrollboksen for Ford Galaxie er i utgangspunktet den samme, men stengene og spakene er forskjellige. De fremre girstengene er rørformede og spakene er i en dråpeform, men begge har samme reversfunksjon og hadde samme problem.

Alle reservedeler for disse girskifterne er tilgjengelige og er av lik eller bedre kvalitet enn originalene. Det kan være vanskelig å finne dem, de er ikke tilgjengelige hos forhandlere eller bildeler, men er tilgjengelige på nettet fra minst to kilder jeg kjenner til.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta