Formel 1 -nostalgi: Ungarsk Grand Prix 2006

F

I sin syvende sesong i Formel 1, etter 113 løpsstarter og tretten pallplasser, hevdet Jenson Button sin jomfruseier ved det ungarske Grand Prix 2006. I en fremvisning av ren kjøreglans briteren, som startet løpet fra fjortendeplass på rutenettet, skar seg gjennom feltet under utfordrende forhold for å ta det rutete flagget for første gang i sin Formel 1 -karriere.

Formel 1 -sesongen 2006 markerte overgangen fra 3,0 liters V10 -motoren til 2,4 liters V8 -motorene, og var det siste året med to dekkprodusenter som leverte lagene. Det var også året som så nesten total dominans fra Ferrari og Renault. Drivers ‘Championship var en to -manns kamp mellom Ferrari’s Michael Schumacher og Renaults Fernando Alonso, med de italienske og franske konstruktørene som dominerte sesongen og vant alt unntatt ett løp: det ungarske Grand Prix.

Den ungarske sommeren er vanligvis varm og tørr, og Hungaroring har rykte på seg for å være en vanskelig krets å ta forbi; den er smal og vridd, og ofte veldig støvete på grunn av varmen og den sjeldne bruken. Som sådan er det ungarske Grand Prix ofte forbundet med prosesjonsturer, med biler som følger hverandre og ikke klarer å passere. 2006 var imidlertid annerledes; Ungarn arrangerte sitt første våte Formel 1 Grand Prix noensinne, og regnet sendte løpet til uro og leverte et av årets mest actionfylte løp.

Forvalterne ble holdt opptatt i forkant av løpet: Mesterskapsleder Alonso fikk én sekunders kvalifiseringsstraff for forbikjøring under det gule flagget i løpet av fredagens treningsøkt, og ble truffet med ytterligere ett sekund på straff for bremsetesting av Red Bull testfører Robert Doornbos. I løpet av den siste øvelsen fikk Schumacher en straff på to sekunder for å ha forbikjørt under et rødt flagg mens Buttons Honda ble hentet etter å ha pådratt seg motorfeil (resulterte deretter i et motorskifte og tjente briten en 10-plassers nettstraff).

McLarens Kimi Räikkönen tok stang, foran Ferrari Felipe Massa og Hondas Rubens Barrichello; mens Schumacher startet ellevte, Button fjortende og Alonso femtende. Det var stående vann på banen for en begivenhetsrik første runde; mens Räikkönen hadde ledelsen Massa falt bort til syvende, Schumacher og Alonso skjøt opp til henholdsvis femte og syvende. Button utnyttet kjøreferdighetene i vått vær og fant grep på den fuktige banen for å gjøre betydelig mark i de tidlige stadiene av løpet.

På et spor som er beryktet for mangelen på forbikjøringer, satte sjåførene tappert sine forbikjøringsevner midt i regnet forårsaket kaos. Toro Rossos Tonio Liuzzi gikk ut av kontroll og ga lagkameraten Scott Speed ​​fjortende posisjon, mens Barrichello dukket ned i gropene for å bytte dekk fra full våt til mellomprodukter; et trekk som ble sett på som veldig merkelig ettersom værforholdene ble forverret. Massa hadde hendene fulle etter å ha spunnet sin Ferrari som kostet ham en plass til David Coulthards Red Bull, og deretter tok han en bred linje som lot BMW Saubers Nick Heidfeld komme igjennom.

Schumacher befant seg under ild fra Renaults Giancarlo Fisichella, det samme gjorde Alonso fra Pedro de la Rosa. Barrichello vant på Ferrari av Massa, så teamet tok ham i gropene for et dekkskifte; men Barrichello gikk snart av sporet, men klarte å komme seg. Fisichella gjorde et vågalt trekk på Schumacher, men tok i prosessen av Ferrari’s frontvinge som sendte tyskeren i gropene. Ikke lenge etter var Fisichellas ettermiddag over da han fløy inn i grusen og smalt inn i en bom. Nico Rosberg ble med på løpspensjonistene etter at han ble offer for en elektrisk feil.

Sjåførene måtte slite med utfordrende værforhold da det kraftige regnet lette og solskinnet tørket ut banen, og la stor vekt på dekkstrategi, og på dette stadiet var Schumacher den eneste Bridgestone -løperen på topp ti. Räikkönens dag ble bråstopp da han krasjet McLaren -en i Toro Rosso i Liuzzi og sendte ham flyr i luften. Ingen av førerne ble skadet, men sikkerhetsbilen ble satt ut.

Alonso var en av flere sjåfører for å dra nytte av å komme i gropene for litt gummi, han befant seg også i ledelsen med Button på andreplass og de la Rosa på tredje. Da sikkerhetsbilen kom inn grep Alonso øyeblikket og tok av, men Button ble hos spanjolen og de to handlet raskeste runder, på et tidspunkt var gapet nede i under et sekund. Begge bilene kjørte på mellomdekk og slet med å finne fuktige deler av et hurtigtørkende spor, og begge valgte et sårt tiltrengt dekkskifte. Men da Alonso forlot gropen, slo katastrofen til da Renaulten hans virket vaklende og ved to år mistet han kontrollen da den høyre bakre hjulmutteren løsnet og han smalt i en barriere.

Under de forræderiske forholdene passerte bare elleve biler målstreken med Jenson Button i spissen, tretti sekunder unna McLarens Pedro de la Rosa på andreplass og Nick Heidfeld i BMW Sauber tredje, og leverte lagets første pallplass. Men dagen tilhørte den triumferende Button, som gjennom uoverkommelige odds flettet seg gjennom feltet for å hente sin første seier i Formel 1.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta