FOSS V FORD – Re -Aligning Canadian Automotive History

F

Oppfinnere kan påvirke generasjoner som kommer, ofte endre måten vi gjør ting på og definere historiske epoker. Beretninger om oppfinnernes prestasjoner og historier om deres liv opprettholdes med interesse og for ettertiden. Historikere ser etter bevis og fakta, slik at prestasjonene til disse oppfinnerne gjenspeiles nøyaktig i dokumenter, oppbevart på biblioteker, arkiver og museer.

Mens vi nylig jobbet på to arrangementer, kunne vi tilfeldig spørre allmennheten om de visste hvem som oppfant den første bensinbilen i Canada. Det kan ikke overraske deg å høre at de fleste av de vi spurte trodde at Ford var den første bilbyggeren i Canada. Selvfølgelig har Ford fordelen med merkegjenkjenning og lang levetid. Ford var imidlertid ikke kanadisk, og han bygde heller ikke den første bensinbilen i Canada.

Den siste utgivelsen av akademiets prisbelønte film, Ford v Ferrari, fornyet erkjennelsen av at Ford-merket i midten av 1960-årene var en kraft å regne med. Momentumet i denne filmen har skapt en mulighet for Foss-familien for å få fram et ofte oversett stykke kanadisk historie. Du skjønner, oppfinneren av den første bensinbilen i Canada var ikke Ford, men var faktisk den mindre kjente Foss. Foss bygde Fossmobile i 1897, omtrent samtidig som Ford oppfant Quadracycle i USA. Fords første biler ble ikke distribuert i Canada før på begynnelsen av 1900 -tallet. Så på slutten av 1800 -tallet var det Ford v Foss.

Erkjennelsen for dette banebrytende stykket i kanadisk historie har for lenge blitt begravet og tapt under skyggen av Ford. Foss -familien har nylig gjenoppstått hos kanadiske historikere og veteranbilinteresserte, en interesse for å feire prestasjonene til George Foote Foss, den opprinnelige oppfinneren av den første vellykkede bensinbilen i Canada.

Ford v Ferrari -rivaliseringen demonstrerer hvordan konkurranse, sammen med visjon, personlig overbevisning og samarbeid, kan føre til store fremskritt innen bilinnovasjon. Som vi ser i filmen, i midten av 1960 -årene, samarbeidet den amerikanske bildesigneren Carroll Shelby med sin presisjonsfokuserte venn, den britiske racerbilføreren Ken Miles. Sammen omfavnet de målet satt av Henry Ford II, å slå Ferrari ved å lage en raskere racerbil. De omfavnet en kollektiv visjon om å utfordre racingverdenens fysikklover og gikk forsiktig rundt virksomhetsinnblanding for å bygge et revolusjonerende kjøretøy for Ford Motor Co. Planen var å konkurrere head-to-head mot racerbilene til Enzo Ferrari kl. 24-timers Le Mans, i Frankrike. Etter år med Ferrari -dominans ble visjonen deres realisert. I 1966 vant Ford GT 40 og tok alle tre pallplasseringene: første, andre og tredje.

Historien om Fossmobilen har kanskje ikke den pizzazzen som trengs for et blockbuster -filmplot, men den fortjener oppmerksomhet for sin historiske relevans. Lenge før Ford solgte biler i Canada, ble den originale Fossmobile bygget av George Foote Foss, i en liten, støvete gammel sykkelreparasjons- og maskinbutikk, i Sherbrooke, Quebec i 1897. Som hovedpersonene i Ford v Ferrari -filmen, Foss hadde visjon og personlig overbevisning. Han tok hjelp av tre arbeidere og oppsøkte Iron Works Company of Sherbrooke som hjalp til med å lage de første støpegodene for motoren han designet. Han konstruerte deler fra bunnen av, og kombinerte sin intuisjon til å tenke utenfor boksen med sine ferdigheter fra maskinering og sykkelreparasjoner. Foss holdt ut til han hadde satt sammen noe som kunne kjøres på de kuperte gatene i Sherbrooke.

Det er godt dokumentert at han kjørte denne oppfinnelsen rundt i fire år, i god tid før andre biler dukket opp i området. George Foss møtte Henry Ford ved mer enn én anledning, for å diskutere forestillingen om å bygge biler sammen. Til syvende og sist avslo Foss Ford og følte at de to hadde forskjellige personlighetsstiler og visjoner.

Foss -familien fortsetter å bygge bevissthet rundt Foss, den første kanadiske oppfinneren av bensinbiler, ved å snakke på arrangementer og arrangere informasjonsboder. Deres største og mest betydningsfulle prosjekt hittil er gjenoppbyggingen av en hyllest/kopi av den opprinnelige Fossmobile. Dette prosjektet innebærer en betydelig mengde innsamlinger for å bringe denne visjonen til virkelighet.

Det var skuffende å høre at de fleste vi snakket med på de siste hendelsene antok at Ford på en eller annen måte var ansvarlig for Canadas første bil. Dette belyste behovet for å se utover den nå kjente Ford v Ferrari-arven, til den mer fjerne fortiden til den opprinnelige Ford v Foss-arven, i hvert fall her i Canada. Skrevet i siste avsnitt i forordet i boken “Cars of Canada”, Durnford / Baechler (1973, McClelland og Stewart Limited), er følgende;

“En universell feil er påstanden om at Ford var den første kanadiske bilprodusenten. I mange år hevdet John Moodie feilaktig å ha importert den første bilen til Canada. UH Dandurand hevdet å ha hatt den første bilen i Montreal, men det gjorde han ikke. Og så går det. Mange hellige sagn viser seg ubegrunnede. “

Omtrent 47 år senere ser det ut til at disse mytene fortsetter, spesielt Ford -en. Det er ingen tvil om at Henry Ford og Ford v Ferrari stolt hører hjemme i amerikanske historiebøker. Men her i Canada er mannen vi burde anerkjenne som den opprinnelige byggherren, George Foote Foss. Fortellingen om denne viktige historiske kanadiske arven kan til slutt fjerne myten om at Ford var den første som hadde en bensinbil i Canada. Det er vårt ansvar som kanadiere å omfavne denne stille byggmesterens viktige del av kanadisk bilhistorie og ikke la Ford -giganten overgå arven.

Hyllesten/kopien til den originale Fossmobile er nøye og omhyggelig bygget for å hjelpe til med å skinne et lys over denne historiske bragden. Foss -familien har påtatt seg den enorme oppgaven med å føre tilsyn med dette prosjektet. Et team har blitt satt sammen for å utføre alle detaljer, og prosjektet er godt i gang med å fullføre. Målet er at denne hyllest/replika bilen skal plasseres i et kanadisk museum, slik at besøkende kan få en bedre sjanse til å sette pris på denne betydelige kanadiske prestasjonen. Fossmobile Tribute-bilen og dens støttende minner vil bidra til å tydeligere korrigere kanadisk bilhistorie, og gjenopprette at den var og er Foss mot Ford, som den første bensinbilbyggeren i Canada.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta