Hva er historien bak Ferrari og Norwood?

H

The Man, The Myth, The Legend, Bob Norwood, har bygd, racing, restaurert og betjent vintage/race Ferraris og andre kjøretøyer i over femti år. Han er kjent for å innlemme nyskapende utvikling i høyytelses bildesign.

Hans lidenskap for biler begynte i ung alder. Som 13 -åring kjørte han en Ford Coupe fra 1946 i sitt første konkurransedyktige dragrace. Han fortsatte dragracing mens han var på videregående, og kjørte en sekssylindret GMC G-Gas Coupe og senere en A-Sports Corvette. I 1971 kjørte han på en Superstock Hemi-Cuda og ble nummer to i verdens A/FC poengplassering.

Norwood begynte i Cam AM-racing i 1982 med kjøpet av Citi-Corp Championship-bilen fra 1979 fra Carl Hass. Han drev SCCA A-Sports med sjåfør Phil Compton og fortsatte i 1983 med tillegg av en andre Lola 333 kjørt av Mike Rowe. Norwood -teamet inngikk et samarbeid med Don Walker i slutten av 1983, kjøpte Team VDS og vant Cam AM i 1984. På et tidspunkt var han den stolte eieren av 137 oppføringer i Guinness Book of Automotive World Records.

På midten av 80 -tallet satte Bobs modifiserte Ferrari 308 QV, den første med programmerbar drivstoffinnsprøytning, to klassehastighetsrekorder på Bonneville Salt Flats, og en av dem sto i 26 år.

Hans Ferrari 288 GTO -rebody holder fortsatt rekorden som den raskeste Ferrari i verden, og hans intercoolede tvillingturbo Ferrari Testarossa vant en Road & Track Magazine Shootout.

På slutten av 80-tallet utstyrte Norwood en Ferrari 12-sylindret Boxer-motor med et lokomotiv hentet superlader. Den inneholdt et lettere svinghjul og knivkantet sveiv og kunne turtall fra motorens 1200 RPM tomgang til 9000 RPM redline på litt over et tiendedel av et sekund. Det ble sertifisert på en Superflow 901-motordyno for å lage 1400 hestekrefter på 120-oktan bensin med 60 psi boost.

Den korte takts 3,2-tommers boremotor ble oppgradert med en billet Crower veivaksel, ekstra lange Crower-stenger og tilpassede smidde stempler. Den ble administrert av en Haltech F3 EFI-kontroller og et Firepower Direct-Fire 12 spoleantennelsessystem. Spol frem til i dag, og han lager (inkludert motorblokk og hoder) tilpassede 5,0 liters 4 -sylindrede motorer fra bunnen av som produserer 3000+ hestekrefter!

Med utgangspunkt i racerbakgrunnen og lidenskapen for Ferraris, var Norwoods første restaureringsprosjekter på Ferrari en 330 2+2 -bil og en Boano -klubb -racer. Deretter bygde han sin første Ferrari -kopi, en 59/TR (Testarossa), og fortsatte med å bygge fire til. Siden har han bygget mange Ferrari -kopier, inkludert 330/P4. Etter årevis med å bygge P4 -kopier, GTO -rebodyer og 250 Testrossa 59 -er, bestemte han seg for å bygge ombygde Ferrari 250 GT SWB Spyders (rull ned for å lære mer om disse og hans 330 P/4 -er).

I tillegg til sine egne prosjekter, bygger han racer- og gatemotorer for flere racerteam og er en av de ledende service- og restaureringsleverandørene for Ferrari -eiere/samlere rundt om i verden.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta