Hvordan starte en nettbedrift – hemmeligheten er "Service"

H

Hvis du ønsker å dyrke en hvilken som helst form for virksomhet – online eller på annen måte – er det viktigste jeg har funnet rollen som SERVICE i det du gjør.

Tjeneste er IKKE et vilkårlig ord som brukes for å beskrive om du svarer på e-poster fra kundestøtte – det ligger i KJERNETEN av det som avgjør om en forretningsforetak vil bli vellykket eller ikke.

Sett dette i perspektiv, hvis du tenker på hva en “bedrift” faktisk “gjør” – vi har vært vitne til en sterk endring fra en “produksjon” til en “tjeneste” basert modell i løpet av de siste 15 årene.

drevet av tilkoblingen til Internett og utviklingen innen ingeniørteknikker, er måten å “være produktiv” på i den moderne verden (spesielt Vesten) å levere nye produkter og verktøy. Hvordan de blir laget bør være en sekundær bekymring (svært liten fortjeneste i det).

Nøkkelen – i motsetning til historisk produksjon – er at det ikke lenger er slik at det å ha “produksjonskapasitet” er en stor avtale… nesten alle har tilgang til det.

Det folk ikke har er et MARKED å tilby produktene sine til. Dette markedet (avhengig av hvilken type selskap du ender opp med å dyrke) vil da bestemme PRISEN på produktet og om det er noe de vil vurdere å bruke.

Poenget er at hvis du er ute etter å “komme inn i” virksomhet, er det absolutt viktigste du MÅ vurdere hvilken type TJENESTE du vil kunne yte som profesjonell. Denne tjenesten – brukt ved å bruke enten dine egne produkter/verktøy, eller andres – er den virkelige hemmeligheten bak hvorfor noen selskaper “alltid” ser ut til å vokse, mens flertallet sliter.

Denne opplæringen tar sikte på å forklare hvordan det fungerer, og hva du skal gjøre hvis du ønsker å bli involvert i bedriftens verden.

Tjenesten får verden til å gå rundt (bokstavelig talt)

De fleste engasjerer seg i “business” fordi de har en idé de ønsker å forfølge.

Kanskje de ønsket å lage sin egen kleslinje, ha en slags “livsstil”-virksomhet (vingård/gård osv.) eller engasjere seg i et bestemt felt (kosmetikk/modellering) – kjennetegnet til “mislykkede” virksomheter starter vanligvis med noens vemodige ønske. å “arbeide for seg selv”.

Dette er en løgn. Folk bryr seg ikke om at du startet en “business”, og alle historiene du leser om en 12 år gammel administrerende direktør som er på sitt femte selskap er der bare fordi publikasjonen ønsket en ny hype for å få leserne til å komme tilbake.

Den enkle virkeligheten er at FLERTALET av mennesker bare blir beveget av nødvendighet. Hvor “nødvendig” de anser et produkt for å være for livet deres, er hvor mye verdi de tilskriver det (og dermed en pris).

Måten å sikre at DINE produkter blir kjøpt er å skape en nødvendighet for bruken. Ikke engang tenk på å “selge” det – [most] folk er ikke dumme; de vil tilskrive en pris til ethvert produkt de anser som avgjørende for livet deres. Ingen har noen gang kranglet om kostnadene ved livreddende hjertekirurgi… og det samme prinsippet eksisterer i alle andre virksomheter. Folk betaler deg i direkte forhold til hvor mye du faktisk «gir en pokker» for det du gjør.

Det viktigste er å innse er at “service” er KJERNE i det som gjør folk interessert i en bedrift.

Det er ikke deres “produkter” eller til og med deres “ansatte” – det er hva de GJØR på daglig basis som driver RESULTATER. Denne «aktiviteten» er det markedet gjenkjenner – og til slutt tiltrekkes av.

Tenk på det.

  • Apple “produserer” ikke produktene deres. De designer dem og kommer opp med alle komponentene osv. Tjenesten deres er design.

  • Tesla gjøre “produserer” produktene deres fordi ingen andre kan gjøre det så godt som dem.

  • Amazon er egentlig et digitalt logistikkselskap – ingen er i stand til å lagre og sende ut like mange pakker like effektivt som dem.

Hvis du ønsker å komme inn i “business”, kom opp med et RESULTAT som du kan gi til et marked.

  • 10 000+ Twitter-følgere i løpet av de første 60 dagene

  • 150+ YouTube-abonnenter i løpet av de neste 90 dagene

  • Samtale italiensk i 14 dager GARANTERT

  • Merkevarebygging fra Ferrari + Lamborghini

  • TILPASSET SKJORTER får deg lagt; TILPASSET DRAKT gir deg betalt

Hvis du ønsker å “starte” en bedrift, er det absolutt BESTE du kan gjøre å se på hva folk ALLEREDE ønsker å kjøpe (bare bla gjennom “bestselgere”-delen av en hvilken som helst markedsplass).

Dette gir deg en direkte indikasjon på *nøyaktig* hva de har et budsjett for (hva de er villige til å BETALE for). Dette lar deg gi dette RESULTATET som en tjeneste (IE på din egen måte) – noe som gir deg muligheten til å begynne å tiltrekke kunder i kraft av hvor effektiv du er til å gi nevnte resultater.

Det STØRSTE problemet jeg har sett er å lede med et produkt, eller til og med “løsning”. Jeg hører det hele tiden – “hvilket problem løser bedriften din”… knapt noen som kjøper et produkt tror faktisk at de har et “problem”. Snarere leter de etter en bestemt TJENESTE som kan gis til dem for å forbedre livet deres på en bestemt måte. Eller – som Gary Halbert sa – “markedsføringen din bør få pupillene deres til å utvide seg”.

Tenk på det slik – hvem vil du helst gjøre forretninger med: «Verdens STØRSTE byrå for sosiale medier» eller «Det ENESTE byrået som garanterer 10 000+ FØLGERE I DE NESTE 30 DAGER eller pengene tilbake». Mens førstnevnte jobber for etablerte bedrifter, jobber sistnevnte for ALLE bedrifter – spesielt nye.

Legg merke til hvordan du faktisk ikke selger noe om “prosessen” for hvordan du oppnår resultatene? Dette kommer etterpå; du må angi NØYAKTIG hva kjøperen skal få for sin tid/penger, som i tilfellet med “sosiale medier” er følgere. For SEO er det nummer 1 på Google, og for “programmering” er det å lage en “RECURRING SAAS BUSINESS”.

Det er klart at måten de forskjellige resultatene dyrkes på er avgjørende. Men ironien er at ingen bryr seg om hvordan du gjør det… så lenge det er lovlig.

Dette er grunnen til at noen selskaper “alltid” ser ut til å vinne – deres “tjeneste” er basert på levering av bestemte RESULTATER. De ignorerer (outsourcer) alt annet.

Hvis du starter en bedrift, “lønner det seg” å fokusere på service

Avslutningsvis, hvis du ser på å “starte” en bedrift – nøkkelen er å glemme deg selv og fokusere helt på de underliggende resultatene du kan gi til kunden.

Hvis du ikke har ferdighetene til å gi nevnte resultater, må du begynne å jobbe med å bygge dem opp (noe som kan gjøres på jobben).

Tenk på hver transaksjon fra perspektivet av hva du kan legge til engasjementet. Ikke vær redd for å “gi bort familiesølvet” (i form av “hemmeligheter”) – 99 % vil ikke konkurrere med deg, og den ene fyren som vil rive deg av vil hoppe inn på den neste kjepphest han finner.

Det viktigste du må gjøre fra et bedriftsperspektiv er å identifisere de forskjellige “tjenestene” som du enten er i stand til – eller i stand til – å tilby for alle med riktig budsjett.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta