Klassisk bilvibrasjonsdiagnose del 1 – De tre typene drivlinjevibrasjoner

K

Det er mange forskjellige mulige årsaker til en drivlinjevibrasjon. Hjulene, dekkene, akslene, drivakselen, girkassen, clutch- eller momentomformeren og motorkomponentene roterer alle med høy hastighet, og en eller flere av disse komponentene kan skape vibrasjoner hvis de er slitt eller uten spesifikasjoner. Slitte eller ødelagte motor- eller transmisjonsfester kan overføre normale vibrasjoner som vanligvis aldri merkes, og utilsiktet kroppskontakt med motoren, girkassen eller eksosen kan også feiltolkes som en drivlinjevibrasjon. Det første trinnet i å diagnostisere en klassisk bilvibrasjon er å bestemme nøyaktig når og under hvilke forhold vibrasjonen oppstår.

Det er tre grunnleggende typer vibrasjoner:

1. Motorturtall relatert – Hvis vibrasjonen er relatert til motorens turtall, vil den forekomme i alle gir (og muligens til og med stillestående) ved et bestemt motorturtall eller høyere. Denne vibrasjonen kan vanligvis tilskrives selve motoren eller noe annet som roterer med samme hastighet som motoren, for eksempel den harmoniske balansereren, svinghjulet eller flexplate, pilotlager, trykkplate, momentomformer eller inngående giraksel. Det er også mulig for kroppskontakt med motoren, girkassen eller eksosen å forårsake en motorturtallsrelatert vibrasjon. Slitte eller ødelagte motor- eller girfester kan bidra til dette problemet. Når du kjører kjøretøyet med vibrasjonen tilstede, hold kjøretøyets hastighet og prøv å skifte til et lavere eller høyere gir. Hvis vibrasjonen endres eller forsvinner mens du opprettholder samme kjøretøyhastighet, er ikke problemet relatert til motorens turtall.

2. Hastighetsrelatert – Hvis vibrasjonen er relatert til kjøretøyets hastighet, vil den ikke være tilstede før du når en viss hastighet, og da vil den som regel starte gradvis for så å bli verre ettersom hastigheten øker. I noen tilfeller vil det avta på et tidspunkt, for så å komme tilbake igjen med høyere hastighet. Denne typen vibrasjoner kan være relatert til hjulene, dekkene, akslene, differensialen, drivakselens utløp, balanse eller vinkler, universalledd eller utgående aksel. Prøv samme førerprøve som ovenfor. Hvis vibrasjonen er tilstede i tredje gir ved 50 km/t, men å skifte til fjerde gir ved 50 km/t gjør at vibrasjonen forsvinner, vil det ikke være relatert til kjøretøyets hastighet, og du kan vanligvis utelukke enhver roterende komponent som er lenger bak enn transmisjonens utgående aksel. Ved en gitt MPH dreier utgående aksel, drivaksel, aksler, hjul og dekk med konstant hastighet, uansett hvilket gir girkassen er i.

3. Akseler/Retner/Cruise relatert – En vibrasjon som endrer seg avhengig av om du akselererer, bremser eller kjører med jevn hastighet, kan ha mange forskjellige årsaker. Generelt vil dette være relatert til drivakselvinkler eller en slitt eller ødelagt del, i stedet for at noe er i ubalanse. Tenk på hva som endres når motoren er under belastning. Lastene på motoren og isolatorfestet skifter; belastningen på pinjonglageret endres; drivakselvinklene dine endres, muligens mer enn de burde på grunn av en ødelagt motor eller girfeste; eksosrøret, giret, girkassen osv. kan komme i kontakt med kroppen bare ved akselerasjon eller nedbremsing; hvis bilen har blitt senket (eller hevet), kan fjæringsdemperne dine komme i kontakt med karosseriet for tidlig.

Et kjøretøy fungerer som et system, og du må forstå sammenhengen mellom alle de forskjellige delene når du prøver å diagnostisere en drivlinjevibrasjon. Å avgjøre om vibrasjonen er relatert til motorhastighet, kjøretøyhastighet eller motorbelastning vil hjelpe deg med å begrense listen over mulige skyldige, og forhindre at du kaster bort tiden din på å lete feil steder.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta