Lamborghini Huracan STO 2021 avslørt

L

Ifølge offisielle nyheter har Lamborghini Huracan STO i 2021 blitt avslørt. STO er en forkortelse for Super Trofeo Omologato. Når det gjelder motoren, kommer den nye delen med den samme 5,2-liters v10-motoren. Den gir et dreiemoment på 565 nm og effekten på 470 kW. Dreiemomentet er produsert med et motorturtall på 6500.

Toppfarten til dette kjøretøyet er 310 km i timen, som er 15 km i timen mindre enn det forrige kjøretøyet. “Standard” -versjonen har en dobbeltventilert panser og en redesignet støtfanger foran. Bortsett fra dette er frontdeleren justerbar og bakhjulsbuene omprofilert. Ventilasjonsåpningene foran lar bremsene kjøle seg ned.

På baksiden er det en haifinne som fungerer som en luftventil for å redusere temperaturen på motoren. Andre fremtredende funksjoner inkluderer nydesignede bakåpninger, en aggressiv diffusor og en innebygd leppespoiler som er festet til den bakre dekkliden.

STOs aggressive utseende ser ikke bare hyggelig ut. Lamborghini hevder en 56% høyere nedstyrke med hensyn til Performante. Denne nedstyrken er 450 kg med en hastighet på 280 km/t. I USA er det en veddeløpsbane. Lamborghini Huracan STO oppnådde en rundetid på 48,86 sekunder, som er raskere enn Performante med 2,94 sekunder. Den var imidlertid bak GT3 EVO -raceren med 2,46 sekunder.

For en høyere nedkraft er det et krav om å redusere vekten på kjøretøyet. Når det gjelder vekt, veier STO 43 kg mindre enn Performante. Kreditten går til mange endringer som ble gjort på den fremre drivakselen, den fremre klemmen, innvendige trimstykker, bakre hjulbuer, magnesiumhjul og plastpaneler, for bare å nevne noen. Alt dette reduserte vekten på kjøretøyet betraktelig.

Magnesiumlegeringene kommer med Bridgestone -dekk som har et asymmetrisk mønster for bedre styrerespons og stabilitet. Bak hjulene er det motorsport-avledede CCM-R-bremser av karbonkeramikk. Ifølge Lamborghini tilbyr de 25% mer bremseeffekt og opptil 4 ganger høyere varmeledningsevne sammenlignet med vanlige karbonkeramiske bremser.

For å forbedre ytelsen til STO på banen har fjæringen blitt stivere. Dessuten kommer den med bredere sporbredder, sterkere gjennomføringer, tilbakeførte adaptive dempere og rullesteng. Det er et fastforhold styrestativ i stedet for variable systemer.

Du har tre kjøremoduser som du kan veksle mellom ved hjelp av en bryter på rattet. For eksempel kan du slå på STO -modus for bruk på veien. De to andre modusene kalt Trofeo og Pioggia er for kjøring på tørre og våte baner.

På innsiden har du karbonfiberbelegg fra Alcantara, racerbøtteseter og et halvt bur. De unike skjermene viser rundetider og temperaturer på bremseskive og væske.

Så dette var en introduksjon til funksjonene til Lamborghini Huracan STO. Andre detaljer, for eksempel prisene, er ikke offentliggjort ennå.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta