Merkemerke og logodesign – Briefing av designeren eller det kreative byrået

M

Søppel inn søppel ut. Enkelt sagt, kvaliteten på briefen til The Creative (designeren) eller det kreative byrået bestemmer sluttproduktet. En nøyaktig, detaljert og omfattende skriftlig brief er av kardinal betydning hvis du ønsker å få The Creative ned på jorden der du kan utnytte hans eller hennes talent. For de beste resultatene, følg disse enkle trinnene som også inneholder et skjelett du kan legge til din egen muskel, og polstre den for å passe dine behov.

Gjør leksene dine

Før du skriver kort, må du først gjøre leksene dine. Surf på Internett, gå gjennom spesialistpublikasjoner i din bransje, se gjennom konkurrentenes markedsføringsmateriell og gjør research. Sett sammen et detaljert visuelt kompendium i form av en utklippsbok, som du kan bruke som referanse. Ranger konkurrentene dine i rekkefølge etter markedsandel. Ta med så mye materiale som mulig, for eksempel nettsider, annonser, merkevarer, skrivesaker, brosjyrer, årsrapporter, bilder av deres skilting, butikkinteriør, hylleutstillinger og salgsmateriell. Sørg for at du får faktiske prøver av opposisjonens pakkede produkter, hvis det er relevant.

Dette stadiet er svært kritisk, og du bør gjøre det selv. Dette vil også hjelpe deg å få en visuell oversikt over hva som skjer i din bransje og hjelpe deg med å illustrere merkevarens nåværende eller tiltenkte posisjon. Etter at din visuelle merkevarebygging er fullført, fortsett å oppdatere denne utklippsboken og overvåke motstanden din på denne måten – det er et veldig enkelt og effektivt verktøy for å holde deg informert.

Hvordan orientere The Suit og The Creative

Søppel inn søppel ut. Enkelt sagt, kvaliteten på briefen din bestemmer sluttproduktet. En nøyaktig, detaljert og omfattende skriftlig brief er av kardinal betydning hvis du ønsker å få The Creative (designeren) ned på jorden der du kan utnytte hans/hennes/dens talent.

The Creative har normalt et rykte som en veldig ustadig, emosjonell, følsom skapning, og de gode er beskyttet av The Suit (kontoansvarlig) og sjefene ved kreative byråer. I virkeligheten er de prostituerte (grafiske designere startet livet som kommersielle kunstnere i forrige århundre), og utfører en nyttig tjeneste for samfunnet. Kunsten er ikke å la dem få vite hva du tror de er, men å forsikre dem om at de definitivt er bedre på det enn din ektefelle eller noen andre for den saks skyld. Du bør vite at The Creative ofte tror hans eller hennes fornavn burde vært Leonardo eller Michelangelo eller Vincent eller kanskje Pablo.

Her er et skjelett du kan legge til din egen muskel, og polstre den for å passe dine behov. Hvis du føler at du mangler de verbale ferdighetene, la The Suit – hvis du bruker et kreativt byrå – hjelpe deg med å avgrense det og rettferdiggjøre kostnadene for de fancy slipsene han alltid har på seg.

Ditt produkt eller tjeneste

Anta aldri at The Creative eller The Suit vet noe om din bedrift og dens produkter eller tjenester. Vær tydelig og konsis og unngå sjargong. Beskriv hva din bedrift/organisasjon gjør og gi din bedrifts og merkevares historie. Hvordan skiller merkevaren din seg fra konkurrentenes merkevarer, og hva er målmarkedets demografi og psykografikk? Oppgi alder, kjønn, inntekt, smak, synspunkter, holdninger, sysselsetting, geografi og livsstil til de du ønsker å nå. Hvis du har flere målgrupper, ranger dem i rekkefølge etter viktighet.

Sørg for at du leverer så mye materiale som mulig om bedriftens produkter eller tjenester, for eksempel nettsider, annonser, merkevarer, skrivesaker, brosjyrer, årsrapporter, og der det er aktuelt, bilder av skilting, butikkinteriør, hylleutstillinger, punkt-of- salgsmateriell og pakkede produkter.

Konkurransen/opposisjonen

Gi en oversikt over det detaljerte visuelle kompendiet du har satt sammen om konkurrentene dine når du presenterer briefen din. List opp alle dine konkurrenter og deres produkter, tjenester, merkevarer og historie. Oppgi hva du mener konkurrentenes svakheter og styrker er, og oppgi deres geografiske plassering.

En sammenligning med andre ikke-relaterte produktkategorier

La oss anta at målet ditt er å okkupere nisjen helt øverst i kategorien. Sammenlign det nå med et kjent merke du forbinder det med i andre kategorier. Merker som Lamborghini, Johnny Walker Black Label, Apple iPod, Armani, Sony, Ducati og AEG kommer umiddelbart til tankene. Dette vil hjelpe deg og andre med å justere og posisjonere merkevaren din visuelt. Ta igjen med så mye materiale som mulig, for eksempel nettsider, annonser, merkevarer, skrivesaker, brosjyrer, årsrapporter og, der det er aktuelt, bilder av skilting, butikkinteriør, hylleutstillinger, utsalgsmateriell og pakkede produkter.

Utseendet, følelsen og tonen

Avslutt briefen med å sette ord på det generelle ønsket utseende, følelsen og tonen du trenger for merkevaren din. Skal det være elegant eller legemliggjøre handling? Skal det se ungt og progressivt ut eller etablert og solid, formelt eller lekent? Nevn egenskapene du ønsker å se merkevaren din stå for og uttrykke visuelt. Dette vil sette tonen for det kreative teamet.

Kommuniser eventuelle misliker og alt designeren ikke bør gjøre, og påpek stiler eller elementer som du ikke liker eller ikke ønsker å se i designet ditt. Dette vil gi The Creative en idé om hva du ikke skal gjøre, og slik unngår du å skuffe deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta