Nåværende Ferrari -modeller og deres egenskaper

N

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia er et uttrykk for det mest avanserte sportslige konseptet, representerer den siste åtte-sylindrede superbilen, og det er hele essensen av hva en Ferrari skal være: kraft, ekstrem teknologi, ren kjøreglede. 458 Italia bekrefter en ny filosofi: lettere, raskere, men mer miljøvennlig. Italia er laget for å være enda mer ekstrem enn den vellykkede F430, og ofrer ikke kjøreglede i trafikk eller ved lav hastighet. 458 Italia er bygget med den mest avanserte motoren, chassiset og aerodynamikkteknologien som noensinne er utviklet av Ferrari, en funksjon som delvis skyldes et nært samarbeid med F1 -teamet for å kombinere eksepsjonell ytelse med redusert forbruk og utslipp. Den nye 4.499 cc V8 -motoren er et ekte kraftverk, og slipper ut 570 hk. Utstyrt med 7-trinns F1 dobbeltkoblingsgirkasse, kan 458 sprint fra 0 til 60 mph på under 3,4 sekunder og nå en maksimal hastighet på over 202 mph. Ferrari Silicon Valley godtar for tiden søknader om interesselister for 458 Italia.

Ferrari California

Ferrari California er et dristig tillegg til Ferrari-serien: en åttesylindret modell med en stor turneringsoppgave. Ferrari California er en modell hvis sjarm, eksklusivitet og ytelse kan tiltrekke interessen til de som ennå ikke har kontaktet Ferrari og er interessert i en “grand touring” type kjøretøy. Det er en helt annen type Ferrari: en mer sensuell Gran Tourer med et sammenleggbart, hardt tak som lover daglig brukervennlighet. Ferrari California drives av en ny 4300 cc V8-motor, montert for første gang i teltets historie midt foran, og sprint fra 0 til 60 mph på mindre enn 4,0 sekunder. Bilens ytelse gir en overlegen kjøreopplevelse, forbedret kjørekomfort og reduserer drivstofforbruk og utslipp. F1-Trac trekkraftkontrollsystem i Ferrari California debuterte på 599 GTB Fiorano. Brembo-bremser i karbon-keramiske skiver gir Ferrari California suveren effektive bremseytelser.

Nye trelagsfarger og tofargede løsninger for eksteriøret og nytt skinn samt stoff til interiøret er noen av de siste tilpasningsmulighetene som nå er tilgjengelige for Ferrari California. I 2010 ble HELE -systemet introdusert i Ferrari California. HELE står for High Emotion Low Emissions og er et system designet for å redusere C02 -utslipp uten å ta fra gleden ved å kjøre en Ferrari.

Følgende er noen av de viktigste tekniske tiltakene til HELE System som tillater en reduksjon i CO2 -utslipp på 23 prosent. Start/stopp-funksjonen som kan starte bilen på nytt på 230 millisekunder, en forskyvning av klimaanleggsteknologi elektronisk styrt en intelligent motorvifte og drivstoffpumpekontroll og adaptive girskift.

Ferrari 599 GTO:

599 GTO er en blanding av noen av Ferrari’s toppteknologi fra Formel 1 og veibiler og har en nisje mellom 599 GTB og 599 XX. Mer truende og mindre raffinert enn en GTB, mindre heftig enn en XX. Denne bilen er det beste uttrykket for en sportsbil Ferrari noensinne har laget. En 6,0 liters V12-motor som yter 670 hk ved 8500 o / min og et dreiemoment på 457 lb-ft ved 6.500 o / min og som er i stand til imponerende akselerasjonstall på 0 til 62 mph på bare 3,35 sekunder. Motoren er sammenkoblet med en F1 seks-trinns girkasse, som har samme 60 millisekunders skiftetid som 599XX. Bilen har en egenvekt på bare 3538 lbs. Bare 599 biler vil bli produsert, og det er flere tilpassede farger og tofargede lakkeringer eksklusivt for denne GTO-modellen. Designet av Pininfarina, fronten, siden og baksiden er dristigere og mer aggressive enn foreldrene. Innvendig lar en Virtual Race Engineer sjåføren overvåke bilens status og ytelse. Omfattende bruk av karbonfiber er tydelig, inkludert i cockpiten hvor den brukes både for å redusere vekten og som et designelement. Ferraris engasjement for GTO -modellen er legendarisk, med to tidligere høyt ærverdige modeller. De tre ikoniske bokstavene, som står for Gran Turismo Omologato, innbyr til ånden til den opprinnelige 1962 250 GTO, 288 GTO som bidro til å gyte den moderne superbiltiden og F40, den raskeste lovlige produksjonsbilen fra 1987 til 1989 og den dyreste modell på den tiden. 250 GTO vant ikke færre enn tre verdensmesterskap i sportsvogn på rad, og det er i dag den mest ettertraktede samlerbilen på markedet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta