Paradise, Martial Arts og Magnum PI

P

Vi har nylig fått et nytt kabeloppsett i huset, og jeg har vært på travel trening for å lære meg alle de nye kanalene. Så akkurat som alle andre moderne menn, har jeg rett og slett ty til å bla gjennom kanalguiden for å finne noe å se.

Så slo jeg lønn da jeg kom over den klassiske detektivserien fra 1980-tallet, Magnum PI

I løpet av denne episoden kjempet Magnum med noen gangstere og en av motstanderne hans trakk ut nunchucker og slo raskt ut Magnums kompis.

Som den smarte fyren han er, skyndte han seg ikke inn. I stedet plukket han opp et askebeger og brukte boksen til å blokkere de mange slagene fra våpenet før han til slutt slo angriperen bevisstløs med den.

I åtte sesonger spiller Tom Selleck privatetterforsker Thomas Magnum, en Navy Academy Graduate, tidligere Seal og Vietnam-veteran. Magnum bodde på den vakre eiendommen til Tom Clancy som forfatteren Robin Masters.

I bytte mot å bo leie gratis på eiendommen og få lov til å bruke Robins røde Ferrari 308 GTB, håndterte Magnum sikkerheten med engelskmannen Jonathan Quayle Higgins III, en tidligere britisk hærsersjantmajor.

Hvis det å jobbe på eiendommen med alle de store fordelene ikke var nok til å holde Magnum opptatt, gjorde han mye annet etterforskningsarbeid og måtte forholde seg til narkotikaselgere, leiemordere, terrorister, spioner og til og med de mer verdslige oppdragene som skilsmissesaker. Jeg kan ikke komme på en privatetterforsker eller marinemann jeg har møtt som ikke er en fan av programmet.

Det er viktig å merke seg at selv om Magnum kan ha havnet i fantastiske eventyr hver uke, var nærkampferdighetene han brukte i nesten hver episode, virkelig selvforsvar. Og når han ser tilbake på showet, viste Magnum tydelig sin militære kampsportbakgrunn. Tross alt handlet Magnum med angripere som brukte alt fra kampsportvåpen, til flasker, flaggermus og selvfølgelig skytevåpen.

Magnum lærte seg kampsporten sin da militæret fortsatt brukte de svært effektive stridsmidlene fra andre verdenskrig utviklet av Charles Nelson og BJ Cosneck for marinen og marinesoldatene. Disse mennene lærte kampsport for slagmarken og for gatekamper, ikke sport.

Men Magnum var ikke den eneste som viste nærkampdyktighet. Higgins, en veteran med over tjue års militærtjeneste, var kjent med mange kampsporter, selv om han tydeligvis stolte på selvforsvarsmetodene som ble undervist av oberst William E. Fairbairn. Magnums kompiser Rick og TC viste også hva de lærte i Marines i utallige kamper sammen med Magnum.

Magnum var medlem av SEAL Team One som opererte fra Da Nang, Vietnam og tjente under kommando av CIA-sjefen under krigen (Magnum og vennene hans kan ofte sees iført Da Nang-baseballcapser). Magnum lærte seg ikke nærkamp på en fin, ren kampsportskole, men på gatene i Da Nang og i jungelen i Nord-Vietnam. Magnum kastet aldri bort tid på å gå inn i stillinger eller prøve å gjøre spesifikke trekk. I stedet da han så en trussel og angrep. Hvis han hadde fordelen av skytevåpen eller andre våpen, brukte han dem.

Under hans krigstidstjeneste rømte Magnum og vennene hans fra en fiendtlig fangeleir og måtte avvæpne forfølgere med bare hender. På en sak mens han leter etter en kidnappet venn, må Magnum kjempe mot en dyktig kampsportutøver fra Japan. Selv om motstanderen hans kaster mange kraftige spark, fortsetter Magnum å angripe til den andre mannen gikk ned.

Selv om Magnum var en fiktiv karakter, er det mange lærdommer å lære av ham. Han og vennene hans var stolte patrioter som aldri angret på tjenesten deres i Vietnam og forsto de virkelige farene ved den kalde krigen og terrorisme. De var heller ikke selvtilfredse. Magnum og alle vennene hans brukte sport for å opprettholde funksjonell styrke. Higgins ble til og med med guttene på et redningsoppdrag i Kambodsja og var fortsatt i stand til å aksjonere.

På Hawaii er det mange kampsporter som blir undervist til ivrige studenter, men stilen som brukes av den mest kjente fiktive innbyggeren er fortsatt den beste. På en øy hvor miljøet er mangfoldig som Hawaii, må du kunne tilpasse deg alle mulige selvforsvarssituasjoner. Du har ikke råd til å være begrenset i din evne til å beskytte deg selv. De smarte forfatterne av TV-showet innså tydeligvis dette og holdt Magnum ved å bruke sine militære kamper i motsetning til å bli med i datidens karate- og ninja-mani.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta