Safety Roller Barrier: En livreddende innovasjon

S

Med antall biler på veien som vokser hvert år, har det også vært en påfølgende økning i antall dødsulykker. I denne situasjonen leter regjeringer over hele verden konsekvent etter måter å forbedre trafikksikkerheten og minimere antallet ulykker. Det har ofte blitt observert over hele verden at visse deler av veien er mer utsatt for ulykker å sammenligne med resten av veiene. En svært effektiv løsning for å forhindre ulykker i slike seksjoner er sikkerhetsrullsperren.

En innovativ design som faktisk kan redde liv

Barrierer har blitt brukt på motorveier i over et halvt århundre. Likevel gjorde de eldre versjonene av barrierer liten forskjell i antall dødsfall eller skader som følge av kollisjoner og ulykker. I mange tilfeller har kollisjonskonsekvensene på slike barrierer blitt observert som årsaken bak farlige skader og dødsulykker. Slike bekymringer tas opp av sikkerhetsrullbarrierer, som faktisk kan redde sjåførenes liv. Den innovative designen som inneholder putehjul og metallgjerde, sørger for at sikkerhetsrullsperren ikke bare absorberer kraften under kollisjoner, men også styrer og plasserer kjøretøyet som krasjer på høyre side av kjørefeltet.

Kunne håndtere kollisjon av tunge kjøretøy

Vanlige barrierer klarer ofte ikke å håndtere kollisjoner fra tunge kjøretøy. Det er en av grunnene til at ulykker med tunge kjøretøyer ofte fører til dødsfall, alvorlige skader og enorme økonomiske tap. Dette kan imidlertid minimeres i stor grad ved bruk av sikkerhetsrullbarrierer. Spesielt har det blitt observert å være motstandsdyktig selv mot kollisjoner som involverte store lastebiler på veien. En av de tidlige brukerne av sikkerhetsrullbarrieren, som har rapportert massiv forbedring av trafikksikkerheten i seksjoner som tidligere var utsatt for ulykker.

Minimering av veiforstyrrelser

Pålitelige undersøkelser har vist at seksjoner som bruker barriere er mindre utsatt for trafikkforstyrrelser og blokkeringer under ulykker, sammenlignet med seksjonene uten den. Dette er nettopp fordi skadenivået på kjøretøyer etter kollisjon mot sikkerhetsrullsperren er drastisk lavere sammenlignet med kollisjonsskadene på andre deler av veien. Dermed kan kjøretøyer ofte kjøres i sikkerhet selv etter ulykker, noe som ofte ville være umulig å forestille seg etter kollisjon med andre overflater.

Kan motstå flere påvirkninger

Vanlige barrierer kan neppe motstå mer enn én ulykke. Slike barrierer vrir seg ofte eller går i stykker og kan trenge direkte utskifting etter hver kollisjon. Likevel er sikkerhetsrullebarrierer i stand til å motstå flere kollisjoner og fungerer fortsatt normalt i flere år. Denne fantastiske holdbarhetsfunksjonen som har gjort sikkerhetsrullbarrieren til løsningen som er anbefalt av moderne trafikksikkerhetsingeniører.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta