Slik stiller du inn riktig fjærbelastning på coilovers

S

Så du har kjøpt et sett med coilover -sjokk for bilen din med justering av fjærbelastning (eller “fjærspenning”), men vet du hvordan du skal sette den riktig? Kanskje coilover -systemet ikke har uavhengig kjørehøydejustering, du setter det til å gi en ønsket kjørehøyde, og håper nå at den forhåndsinnstilte belastningen er innenfor riktig område. Eller kanskje din coilovers har justerbar fjærbelastning uavhengig av kjørehøydejustering, men du er usikker på hvordan dette påvirker ytelsen. I denne artikkelen vil vi beskrive effekten av fjærbelastning på fjæren og hvordan den skal stilles inn på riktig måte.

Å ha for mye eller for lite fjærspenning vil påvirke fjæringens ytelse negativt, men på forskjellige måter. For mye fjærspenning kan få fjæringen til å føles som om den topper. Dette skjer fordi sjokket nå strekker seg til maksimal lengde for plutselig, og dette kan tømme hjulene fra veibanen. Ikke nok fjærspenning kan gjøre at fjæringen din bunns ut for mye. Å kjenne disse effektene kan bidra til å gjøre de riktige justeringene.

La oss definere noen begreper for å forstå virkninger av våren før belastning. Mengden slag fjæren bruker på statisk kjørehøyde fra vekten av kjøretøyet kalles “droop”. Og mengden slag igjen ved statisk kjørehøyde kalles “kompresjonsslag”. Det totale sjokkslaget er kombinert med droop og kompresjonsslag.

Ligning:

Totalt sjokkslag = Droop + kompresjonsslag

Det er viktig å forstå at fjærspenningen ikke påvirker fjærhastigheten til en lineær fjær (de fleste coilover -systemer kommer med lineære fjærer). For eksempel øker IKKE fastheten på den lineære fjæren ved å øke fjærbelastningen. Dette vil imidlertid øke mengden kompresjonsslag du har som øker bunnmotstanden.

Fjærer på de fleste coilover -systemer må forhåndslastes for å beholde en ønsket mengde kompresjonsslag ved statisk kjørehøyde. For eksempel; hvis du har en coilover med en kilo på 200 kg/i som bærer 800 kg, uten noen forhåndsinnstilt fjærbelastning, vil coiloveren komprimere 4 “bare fra den statiske 800 kgen som virker på den. Hvis denne coiloveren har en totalt 5 “slag, gir dette deg bare 1” kompresjonsslag igjen! I dette scenariet må du forhåndslaste fjæren for å sikre at du har mer enn 1 “kompresjonsslag. Det er altfor mye droop i dette scenariet.

Så vi vet nå at fjærspenningen påvirker hengende. Men hva er riktig mengde sløyfe å ha? Dette varierer avhengig av hvor mye totalt slaglengde coiloverne dine har, så vi behandler ønsket droop som et forhold mellom totalt sjokkslag. For å få en passende mengde droop, anbefaler vi at du setter droop til å være 30-40% av det totale sjokkslaget (se ligning nedenfor). Nå vet du at du må justere fjærspenningen på coilovers for å gi 30-40% heng!

Ligning:

Ønsket slipp = totalt sjokkslag x.35

Slik stiller du inn fjærbelastning:

Du må først måle det totale sjokkslaget for coiloveren din (inkludert støtestopplengden). Mål deretter hvor mye coilover komprimerer når bilen er i statisk kjørehøyde. Trekk fra kompresjonsslaget ved statisk kjørehøyde fra det totale sjokkslaget for å finne fallhastigheten. Juster fjærbelastningen til fjæringen er mellom 30-40% av det totale støtslaget.

Ligning:

Droop = Total sjokkslag – kompresjonsslag

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta