Sunn livsstil – Gjør matlaging hjemme til en del av din livsstil

S

De fleste helseproblemer i dag er først og fremst et resultat av indiskresjon: de fleste sykdommer er selvforskyldt. Ikke alltid selvfølgelig, men det er hovedsakelig slik at vi har feil, og vi kunne ha gjort det mye bedre.

Ernæring er en stor del av det. Det vi putter i kroppen vår, betyr mye mer enn du kanskje tror. Mat er mer enn bare drivstoff. Imidlertid, selv om det notatet, tenk på det på denne måten. Hvis du eide en luksusbil som en Bentley eller en Ferrari, ville du valgt et drivstoff av lav kvalitet? Du må behandle deg selv som du fortjener, og det er det aller beste. Ikke bare bør du spise godt, men du må også lage mat mesteparten av tiden. Gjør begge deler på en gang …

1. Gjør matlaging praktisk. Kanskje er grunnen til at du ikke forbereder måltidene din mangel på tid eller praksis. Det andre løses enkelt – lag mat oftere! Det er ingen bedre dag enn i dag for å komme i gang: millioner av oppskrifter er for hånden – ett søk unna.

Mangel på tid kan være en barriere, og det er derfor du må gjøre matlagingen praktisk. Kok et par ganger i uken, men lag store porsjoner for å dekke flere måltider. Eller lag mat regelmessig, men lag enkle, sunne måltider. Lagre de mer detaljerte rettene til helgen.

Hvis det hjelper, kan du unne deg nye kjøkkenredskaper: alt som gjør matlagingen mer praktisk for deg.

2. Gjør matlagingen hyggelig. Matlaging trenger ikke føles som et ork …

  • ha musikk som spilles i bakgrunnen eller lytte til en podcast.

  • prøv noen nye oppskrifter.

Forkort tilberedningstiden ved å perfeksjonere favorittretten din – hvis du tar 30 sekunder mindre hver gang, vil den legge opp. Alt mye lengre enn 30 minutter på en ukedag vil få mange til å avstå fra å lage mat. Men hvis du finner ut at du kan tilberede et måltid på 20 minutter eller mindre, vil du glede deg over det fordi du vil glede deg til å spise et måltid du sikkert vil like – vel det meste av tiden.

Gjør det ovennevnte, og du vil raskt gjøre matlaging til en vane. Det er en vane som betaler seg selv – tiden du investerer vil gi deg utbytte i form av bedre helse. Selv om du ikke alltid tilbereder helt sunne måltider, er sjansen stor for at du klarer deg bedre enn å kaste ferdig mat i ovnen eller mikrobølgeovnen.

Ta stolthet i å tilberede og lage mat. Invester mer i denne viktige livsferdigheten. Så lenge du ikke engasjerer deg i dårlige vaner for ofte – som å spise mat eller være helt stillesittende, vil forskjellen det utgjør være positiv. Det vil hjelpe deg med å forhindre vanlige helseproblemer og forbedre helsen din, og i sin tur leve et sunnere liv.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta