Tesla elektrisk bil – en penny a Mile

T

Den nye Tesla-elbilen er hot! Men, som selskapets nettsted stolt hevder, “det brenner gummi, ikke bensin!”

Dette er ikke en hvilken som helst gammel elbil. Tesla-elbilen er en skjønnhet og definitivt en av et slag. Den kommer med et Lotus-designet chassis og har bedre akselerasjon enn en Lamborghini Murcielago.

Teslaen er mer enn dobbelt så drivstoffeffektiv som den beste hybridbilen. Den koster bare rundt en krone en mil å kjøre, går opp til 250 miles på en enkelt lading, og alt du trenger å gjøre er å koble den til hver natt som du gjør med mobiltelefonen eller iPoden.

Hvem sa at elbiler ikke var morsomme?

Helt siden den første tiden av biler for over hundre år siden, har elbiler alltid vært ansett for å være kjedelig og kjedelig. Jada, en elbil var greit hvis du bare hadde en kort reisevei eller måtte handle på den lokale dagligvare og ikke kunne komme dit til fots eller på sykkel. Men de var trege, stygge og neppe mer enn glorifiserte golfbiler.

Men to Silicon Valley-gründere, Martin Eberhard og Marc Tarpenning, har forandret alt dette for alltid. De har designet en elbil som er spennende å kjøre og nydelig å se på!

Tesla Roadster er en 100 % elektrisk, to-seters cabriolet som går fra null til 60 mph på omtrent 4 sekunder, med en toppfart på rundt 130 mph. Den har heller ingen clutch og en bred, flat dreiemomentkurve, noe som betyr at uansett hvilket av de to girene du kjører i eller hvor fort du kjører, er akselerasjonen øyeblikkelig.

Enten du står ved et stopplys eller på motorveien og ønsker å passere bilen foran deg, er det bare å tråkke på pedalen og gå som et skudd.

Toyota Prius, derimot, som er den bestselgende hybriden, bruker over ti sekunder på å gå fra null til 60. Selvfølgelig er Prius ikke en sportsbil, men denne sammenligningen vil gi deg en idé om hvordan effektiv og godt konstruert en elbil kan være. For eksempel har Tesla-elektromotoren bare én bevegelig del, men den yter fortsatt 248 hk.

Bilens energi kommer fra 6.831 litiumionbatterier. Dette er de samme batteriene du bruker til å lade din bærbare eller mobiltelefon. Den leveres med en bærbar ladepakke – i tilfelle du reiser mer enn 125 miles hjemmefra – og batteriene tar bare omtrent 3 1/2 time å lades helt opp.

Batteriene er forresten resirkulerbare og Tesla garanterer dem i fem år eller 100 000 mil.

Men hvis du vil ha spenningen ved å eie den nye Teslaen, kommer det til å koste deg 100 tusen. Men hvis alt går etter planen, vil prisen gå ned etter hvert som flere biler selges. De har allerede en andre rimeligere sportssedan på gang.

Tidligere ble elbiler designet av folk som mente at du ikke burde kjøre bil i det hele tatt, og hvis du var det, burde du bli straffet. Det er ikke rart de aldri fikk med seg. Men Tesla-elbilen lover en «søt» fremtid!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta