Topp 10 bestselgende motorsykkelmerker

T

I tillegg til de japanske fire store (Honda, Suzuki, Kawasaki og Yamaha), inkluderer listen over bestselgende motorsykkelprodusenter selskaper basert i Italia, USA, Østerrike og Storbritannia.

Honda

Hondas motorsykkeldivisjon selger mer enn 15 millioner motorsykler årlig, noe som gjør den til verdens ledende produsent. En av faktorene som driver selskapets salg er dets popularitet i asiatiske markeder. Likevel dominerer Honda også i Nord-Amerika.

Ducati

Det italienske merket med hovedkontor i Bologna produserer motorsykler siden 1935. Ducati er kjent for sine kraftige sportssykler. Selskapet har en lang og vellykket racinghistorie, som startet i 1951. I dag bruker det over 7 % av inntektene sine på racingvirksomhet. Merket tilhører Audi gjennom datterselskapet Lamborghini.

Harley Davidson

Stor historie fra det 20.-21. århundre og spennende kjøreopplevelse gir Harley-Davidson status som legendarisk sykkelselskap. Dette merket er kjent for nesten alle, også de som aldri har syklet i livet.

Yamaha

Yamaha-sykler er kjent for utmerket ytelse, kjørekvalitet og relativt enkel håndtering. Yamaha er nesten like vellykket som en annen kjent japansk produsent, Honda. Dessuten overstiger antallet smusssykler den selger Honda og Yamaha til sammen.

Kawasaki

Motorsykkel- og motordivisjonen til Kawasaki Heavy Industries fikk anerkjennelse som produsent av et bredt spekter av sykler, fra veldig små til sportssykler. Disse motorsyklene er elsket over hele verden for sine kraftige og pålitelige motorer, som er i stand til å utvikle stor hastighet. Det er produksjonssteder i Japan, Nord-Amerika, Filippinene, Indonesia og Thailand.

Suzuki

Enda en representant for de japanske fire store. GSXR 750 og DR 400 er blant de mest populære Suzuki-motorsyklene. Selskapet har over 35 produksjonsanlegg i mer enn 20 land.

KTM

I løpet av de første årene spesialiserte den østerrikske motorsykkelprodusenten seg på 2-takts og 4-takts terrengmotorsykler, men i løpet av tiden vokste produktutvalget seg bredere. I tillegg til grussykler inkluderer den nå gatemotorsykler og sportsbiler. Merket tilhører CROSS Industries AG og Bajaj Auto Limited.

BMW Motorrad

BMW er en av de eldste motorsykkelprodusentene. Selskapets første sykkel ble laget i 1923. BMW Motorrad er kjent for sine landeveissykler, sports-touring-sykler og sportssykler. Noen av de mest kjente modellene er GS Adventure, S 1000 KJØLESKAPER og K1600.

Triumf

Den største motorsykkelprodusenten i Storbritannia, Triumph, spesialiserer seg på landeveissykler som tilhører cruiser-, naken- og sportsklassene. Triumph-merket eies av BMW.

Seier

Victory er et relativt nytt merke, det startet produksjon av motorsykler i 1998. Dets store cruisere er kjent over hele verden. Selskapet basert i USA har sitt endelige monteringsanlegg i Iowa.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta